Lifestyle / Studentski kutak

Simulirano suđenje ovoga petka na Pravnom fakultetu

Simulirano suđenje ovoga petka na Pravnom fakultetu

Noćni klub, prepirka, svađa, tučnjava... hladno oružje... policija... bolnica.... Sud! Zvuči li vam kao subotnja večer sa lošim završetkom? Ovog puta ne, jer slučaj je izmišljen, a akteri dolaze iz cijele Hrvatske u Osijek!



Nacionalno simulirano suđenje Europskog udruženja studenata prava Hrvatska (ELSA Croatia) ove se godine održava u na osječkom sveučilištu. Studenti prava i članovi ELSA-e sa sva četiri pravna fakulteta u Hrvatskoj – u Osijeku, Zagrebu, Rijeci i Splitu – pripremali su se posljednja dva mjeseca za najveće simulirano suđenje u Hrvatskoj, koje se održava u sklopu Nacionalne skupštine.

Nacionalno simulirano suđenje namijenjeno je studentima svih fakulteta, srednjoškolcima i svima koje zanima te se žele upoznati s tijekom suđenja u kaznenom postupku. Naravno, postupak će u ovom slučaju biti začinjen raznim zavrzlamama, obratima i ekscesima, kao i hvaljeno simulirano suđenje u organizaciji ELSA-e Osijek na lokalnoj razini, s kojim su mnogi već upoznati.

Stoga, želite li naučiti nešto novo, utvrditi znanje ili tek zadovoljiti dnevnu potrebu za dramom i komedijom, Nacionalno simulirano suđenje održat će se ovaj petak, 29. studenoga 2013. u dvorani I. Pravnog fakulteta u Osijeku, a službeni after party istu večer u klubu Tufna.


Izdvojeno

Reci što misliš!