Lifestyle / Studentski kutak

'Do it today-enjoy it tomorrow' na EFOSu okupio veliki broj zainteresiranih

'Do it today-enjoy it tomorrow' na EFOSu okupio veliki broj zainteresiranih

Prošlog tjedna održana je studentska konferencija GEW – Globalni tjedan poduzetništva 2013. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Organizatori su bili studenti iz studentske organizacije Poduzetnici bez granice. Ovogodišnja tema bila je: „Do it today – enjoy it tomorrow.“ Iza zanimljivog i lako pamtljivog slogana krije se vrlo aktualna tema visokoobrazovanih nezaposlenih mladih ljudi. Cilj globalog tjedna poduzetništva je bio dokazati studentima da danas samo diploma nije dovoljna te da ukoliko žele uspješno nakon završetka fakulteta pronaći posao da se moraju proaktivno ponašati.

Kao pozitivne primjere istaknuli su rad u studentskim udrugama, volontiranje, stjecanje stručnog znanja kroz prakse te razna studentska natjecanja. Cijela konferencija je bila organizirana u 3 dana. Prvi dan imali su javnu tribinu s ljudima iz realnog sektora koji su studentima pokušali predočiti što tržište danas traži i koje vještine i znanja bi trebali razvijati tijekom studija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi dan gosti predavači su bili trenutni i bivši studenti Osječkog sveučilišta koji su odmah nakon fakulteta pronašli posao ili pokrenuli svoj poslovni pothvat te na taj način dokazali kako se i danas može uspjeti ukoliko se dovoljno potrudi.

Treći, ujedno i zadnji dan, predstavljene su udruge te razne studentske prilike kao razmjene ili studijska putovanja i natjecanja gdje studenti mogu razvijati svoje vještine te stjecati iskustvo rada u timu, novoj okolini i svojim trudom konkurentni doći na tržište rada.

Posjećenost GEW-a je bila velika te su reakcije bile vrlo pozitivne. Sva tri dana studenti su vodili konstruktivne rasprave i interaktivna predavanja. Organizacijski tim ove izrazito uspješne studentske konferencije je izjavio da su jako zadovoljni obavljenim poslom i da im je najveća nagrada za njihov trud upravo pozitivna reakcija kolega studenata.

Ova mlada ekipa studenata pokazala je kako nije sve toliko crno i kako je u mladim ljudima ogroman potencijal koji samo treba potaknuti kako bi se iskoristio. Najavljuju još mnoge studentske projekte te kažu da za njih ni nakon ovog nema odmora. Već sljedeći tjedan počinju aktivno s novim: Idejom do Amerike. Više informacija za sada nisu htjeli otkriti. Zagonetno su nam rekli da ćemo sve na vrijeme saznati.


Izdvojeno

Reci što misliš!