Lifestyle / Studentski kutak

Ništa od Sveučilišne knjižnice u kampusu do jeseni 2017.

Ništa od Sveučilišne knjižnice u kampusu do jeseni 2017.

Ponovo je prolongirana izgradnja Sveučilišne knjižnice u kampusu. Po najnovijim informacijama ona svoja vrata neće otvoriti prije jeseni 2017. godine!

Prvotni je plan bio da se novi knjižnični objekt otvori krajem ove godine, međutim u međuvremenu je to dogđeno zbog različitih razloga i problema u realizaciji.

- Prošloga petka imali smo dva sastanka o toj temi. Prvi je bio sa svima uključenima u projekt, pa tako i projektantima, a drugi s predstavnicima javnih ustanova – HEP-a, Vodovoda, HEP-Plina i drugih – od kojih trebamo dobiti suglasnost i sve uvjete prije ishođenja lokacijske dozvole. Konkretno, postojao je problem trafostanice za ovaj objekt, koja će se nešto mijenjati. Vjerujem da ćemo lokacijsku dozvolu dobiti do kraja godine, a onda, još ne znamo u kojim rokovima, slijede dobivanje građevinske dozvole, izrada glavnog projekta, izbor izvođača radova i gradnja. Vjerujem da bismo temeljni kamen mogli postaviti do ljeta 2014., procjenjuje prorektor za strategiju razvoja i prostorno planiranje Damir Markulak.

knjiznica2

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, tada se otvara drugi, klasičan problem – novac. Dio sredstava osiguran je iz već odobrenog kredita Ministarstva znanosti i obrazovanja od 414 milijuna kuna za drugu fazu gradnje kampusa.

- To nam je dovoljno tek da dovedemo objekt u roh-bau fazu. Za sve ostalo potreban nam je dodatni novac, a pokušat ćemo ga osigurati preko fondova Europske unije. Problem je što se novi natječaj otvara tek za godinu dana, a k tome moramo ga kandidirati u 'paketu' s još nekoliko objekata u kampusu, kako bismo dobili sredstva. Kada to sve zbrojimo, ako sve bude u redu, novi bi sveučilišni objekt mogao biti otvoren najranije u jesen 2017., najavio je prorektor.

Izvor: Glas Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!