Lifestyle / Studentski kutak

AIESEC Osijek primio nove članove

AIESEC Osijek primio nove članove

Ovoga vikenda, 26. i 27. listopada, u Centru za odgoj i obrazovanje Ivan Štark održan je Local Training Seminar, na kojemu je lokalni odbor AIESEC-a Osijek primio nove članove.

Subotu i nedjelju u studentskim krugovima obilježila je lokalna konferencija AIESEC-a Osijek – Local Training Seminar (LTS), kojom je ova studentska organizacija postala bogatija za 20-ak novih članova. Osječkim su se studentima na ovoj konferenciji pridružili i oni iz Varaždina, ali i iz Novoga Sada, Egipta i Indije. Cilj konferencije bio je pobliže upoznati nove članove sa samom organizacijom, dati im priliku da sami nešto naprave, ali i osigurati napredak starijih članova.

Za njih su organizirane radionice naziva Train the Trainer (TtT) na kojima su radili na tome kako što bolje osmisliti i organizirati interaktivna predavanja i seminare grupama ljudi. Osim toga, teme su pratile sve ostalo vezano uz sâm javni nastup, kao što su govor tijela i odnos s publikom. Ivo, koji je član AIESEC-a godinu dana, kao dobitnu kombinaciju ističe dobru radnu atmosferu: „Na LTS-u mi je bilo jako dobro zbog radne i zabavne atmosfere, bila je dobra kombinacija opuštenosti i profesionalnosti, što je zapravo najbolja kombinacija za provoditi vrijeme. Naučio sam puno stvari o tome kako postati trener, biti predavač bez greške, o metodama prezentiranja i načinima prenošenja poruke publici. Također, naučio sam iskorištavati ponuđene prilike i sâm pronalaziti nove. Svidjele su mi se interaktivne radionice  koje su sadržavale praksu teorije o kojoj smo učili.“

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novi su članovi, osim upoznavanja s organizacijom, dobili priliku osjetiti i kako je to raditi na projektu. Članovi lokalnog odbora omogućili su im simulaciju projekata na kojima su iskusili mali dio rada u AIESEC-u i organizacijskom timu. Taj je dio, mnogima najteži, po riječima većine studenata bio i najzanimljiviji. Prilika da naprave nešto prema teoriji o kojoj su razgovarali, pružila im je osjećaj postignuća i motivacije za daljnji rad i zalaganje u organizaciji. Uz to, veliki je dojam ostavilo i upoznavanje praktikanta Anuja iz Indije, koji je trenutno na volonterskoj praksi u Centru Ivan Štark.

Konferenciju su posjetili i nekadašnji članovi – Alumniji, koji su svojim pričama i iskustvom pomogli novim članovima na početku njihovog AIESEC iskustva, ali i podsjetili starije članove koja je bit ove organizacije i zašto su zapravo tu. Ovim se putem lokalni odbor zahvaljuje svojim Alumnijima Ivani Maltašić, Ružici Kadić, Draženu Karačiću-Šoljiću, Sandi Duk i Nandinu Lončaru na izdvojenom vremenu i uvijek spremnoj suradnji. Osim njih, svoje je iskustvo podijelio i Igor Brkić, čija je trenutna adresa u Škotskoj.

No, sve generacije složile su se u jednom: prilike su tu da ih iskoristimo, naučimo nešto novo, upoznamo nove ljude i pripremimo se ono što nas čeka, a AIESEC je tu da nam te prilike daje.


Izdvojeno

Reci što misliš!