Lifestyle / Studentski kutak

Studenti stariji od 26 godina ipak će imati mogućnost besplatnog zdravstvenog osiguranja

Studenti stariji od 26 godina ipak će imati mogućnost besplatnog zdravstvenog osiguranja

"Nijedan student neće ostati bez zdravstvene zaštite", poručio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović nakon što su studenti zavapili da oni stariji od 26 godina od 1. studenog neće biti osigurani. Službena potvrda stigla je danas iz Ministarstva zdravlja.

"Ministarstvo zdravlja će Vladi uputiti prijedlog da po hitnom postupku Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju uputi u Sabor",  rekao nam je Toni Ganjto, član Hrvatskog studentskog zbora, što je potvrđeno i od strane ministar Rajka Ostojića. Zakon se primjenjuje od 1. srpnja, pa studenti zdravstveno osiguranje moraju plaćati 390 kuna mjesečno.

"Imamo sada jedan prijelazni rok do 31. listopada kada se redoviti studenti moraju javiti u HZZO i regulirati svoje zdravstveno osiguranje i u tom javljanju u HZZO studenti s navršeni 26 godina se susreću s problemom".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ostaje nam za vidjet što će bit sa novcem onih studenata koji su posljednja četiri mjeseca plaćali zdravstveno osiguranje, dok iz HZZO-a poručuju kako je europska praksa da studenti od prvog dana studija sami plaćaju zdravstveno osiguranje.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!