Lifestyle / Studentski kutak

Ministar Jovanović: Nema pojeftinjenja hrane u menzama

Ministar Jovanović: Nema pojeftinjenja hrane u menzama

Ministar znanosti i obrazovanja Željko Jovanović prošlog tjedna se u Zagrebu sastao s predstavnicima hrvatskih studentskih centara i studentskih zborova. Razgovarali su o novom Pravilnikom o studentskoj prehrani, odnosno povećanju cijena u studentskim menzama. Ništa konkretno nije dogovoreno, bar ne oko pojeftinjenja hrane.

Na sastanku je iz Osijeka, uz predsjednicu osječkog Studentskog zbora Barbaru Opačak, bila i Melita Dumančić, rukovoditeljica PJ Prehrana studenata u Studentskom centru.

- Točno je kako se nije razgovoralo o mogućem smanjenju cijena prehrane, ali to je ministar najavio već unaprijed pa to nismo niti očekivali. Na sastanku je rečeno kako je desetak dana primjene novoga Pravilnika prekratko vrijeme da se donesu konkretni zaključci pa smo stoga odlučili pričekati da protekne prvih mjesec dana, kako bismo vidjeli sve njegove efekte - ističe za Glas Slavonije Dumančić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predstavnici studenata ministra su upozorili na to kako većina kantina na fakultetima ne odgovara njihovim zahtjevima, odnosno kriterijima prehrane. Oni traže da u svim restoranima i kantinama bude ujednačena ponuda prehrane s dnevnim menijima. Odgovoreno im je kako to nije moguće učiniti u tako kratkom roku, ali će se njihovi zahtjevi razmotriti.

Nezadovoljni studenti preko društvenih mreža najavljivali su prosvjede zbog poskupljenja, ali to se nije dogodilo. Studentski pravobranitelj u Osijeku Slavko Čandrlić i Inicijativa studenata Filozofskog fakulteta idućih dana najavljuju nastavak akcija, o kojima će, kažu, studenti biti pravodobno obaviješteni.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!