Lifestyle / Studentski kutak

Tjedan mobilnosti studenata - 2.dan

Tjedan mobilnosti studenata - 2.dan

Danas su na Tjednu mobilnosti studenata predavanje održali Ana Pejić Riha i Marko Pavlović. Ana Pejić Riha vlasnica je agencije Kanapejić i pričala nam je što to ona zapravo radi u svojoj agenciji.

Uz tu priču, dobili smo onu puno važniju, životnu – kako i zašto pokrenuti posao, odazvati se na bilo kakvu ponudu jer život samo jednom pruža priliku – poručuje Ana. Ana je završila predškolski odgoj, a oduvijek se željela baviti medijima. Odlučila je postati mladom poduzetnicom, tražila je poticaj od države i uspjela od ničega stvoriti nešto.

mobilnost drugi dan 495 1
Marko Pavlović iz Anctua je u svega deset minuta na mlade prenio veliku motivaciju, a uz to ih i uspio zainteresirati toliko da su studenti još sat vremena ispitivali Marka o poslu kojim se bavi, kako je započeo i kako mu sada ide. Marko je započeo bez novca, s prijateljem kojeg je upoznao preko video igrice kada je htio da mu on uredi snimku video igre. Još bolje, prijatelj koji ju je uredio je iz Grčke, tada su počeli suradnju i obojica danas rade u Anctuu u Osijeku. Kaže Marko kako je već 18 sati budan, ali da u životu radi ono što voli s ljudima koje voli i to ga čini sretnim. Nama je također poručio da učinimo isto i da idemo za svojim snom koliko god se on činio čudnim i neostvarivim.

mobilnost drugi dan 495 2

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obje su priče izrazito motivirajuće i zanimljive, a studenti kući odu puni dojmova razmišljajući kako će svoju ideju provesti u djelo.

Tjedan se mobilnosti studenata nastavlja sutra; u 17:30 predaje Damir Podhorski iz Escape-a koji će pojasniti „Kako postati internet marketing specijalista?", a u 19:00 nam dolazi Aron Stanić, kao predstavnik tvrtke Inchoo i govorit će kako i iz Osijeka svijet može biti na dlanu. Vidimo se!


Izdvojeno

Reci što misliš!