Lifestyle / Studentski kutak

Tjedan mobilnosti studenata u Osijeku

Tjedan mobilnosti studenata u Osijeku

Svake godine IAESTE Osijek organizira Tjedan mobilnosti studenata. Tjedan mobilnosti studenata (u daljenjem tekstu: TMS) služi kako bi studenti i srednjoškolci poslušali dobra predavanja, čuli o mogućnostima koje im se nude te se možda odlučili nekamo otići ili se priključiti radu neke udruge....

Svake godine IAESTE Osijek organizira Tjedan mobilnosti studenata. Tjedan mobilnosti studenata (u daljenjem tekstu: TMS) služi kako bi studenti i srednjoškolci poslušali dobra predavanja, čuli o mogućnostima koje im se nude te se možda odlučili nekamo otići ili se priključiti radu neke udruge. Također, Tjedan mobilnosti studenata potiče studente na proaktivnost, motivira ih, otvara nova vrata i proširuje vidike.

tjedan mobilnosti 495

Projekt (TMS) organizira skupina studenata koja radi volonterski u svrhu edukacije što više mladih ljudi. Pozivaju se svi studenti te učenici srednjih škola.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

TMS traje od ponedjeljka, 14.10.2013., do petka, 18.10.2013.

Prvi dan uključuje svečano otvorenje kojem prisustvuju dekani Fakulteta, gradonačelnik i ostale osobe koje na bilo koji način pridonose razvitku Osijeka kao studentskog i poslovnog središta. TMS ima edukacijsko – motivacijski sadržaj, na njemu se održavaju razna predavanja i radionice tijekom cijeloga tjedna kojima je cilj mlade ljude potaknuti da odu na stručnu praksu, da steknu međunarodno iskustvo te uspostave kontakte po cijelom svijetu.

Predavanja su od onih jednostavnih koji studente uče pisanju životopisa i diplomskog rada do onih vrlo specifičnih o MVC-u ili Startup-u.

Detaljan program možete pogledati na plakatu. Posjetit će nas strani i domaći predavači koji se trude svake godine učiniti program što boljim i kvalitetnijim. Također, sve studentske udruge koje se bave razmjenom studenata predstavit će svoj rad i pozvati na članstvo.

[blockquote]IAESTE Croatia (International Association for the Exchange of Students for Technical Expérience) je međunarodna organizacija za razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti koja djeluje u 80 zemalja svijeta i najveća je udruga ovakvog tipa.

IAESTE CROATIA je hrvatska udruga za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti. Svoje djelovanje temelji na odlasku hrvatskih studenata na stručnu praksu u inozemstvo te dolasku stranih studenata na stručnu praksu u Hrvatsku (reciprocitivno). Punopravna je članica međunarodne asocijacije IAESTE koja djeluje pod načelnim okriljem UN-a i trenutno okuplja 81 zemlju članicu. IAESTE CROATIA, kao samostalna članica, djeluje od 16. siječnja 1992., iako djelovanje u Hrvatskoj traje od 1952. godine (Sveučilište u Zagrebu).
Početkom rujna svake godine počinje novi ciklus razmjene u kojem želimo povećati broj i kvalitetu stručnih praksi koje nudi hrvatsko gospodarstvo. Tim povodom obraćamo se osječkim tvrtkama kao i sastavnicama Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku s ponudom da omoguće jednom ili više stranih studenata obavljanje stručne prakse u svojoj tvrtki/fakultetu tijekom naredne godine.

Predstavnici IAESTE CROATIA zastupaju tada Udrugu na Generalnoj konferenciji koja se održava svake godine u siječnju u jednoj od zemalja članica IAESTE-a. Na konferenciji će sve ponude prikupljene u Hrvatskoj biti razmijenjene na osnovi reciprociteta – na taj način za svaku praksu prikupljenu od hrvatskih poslodavaca imamo priliku omogućiti jednom našem studentu odlazak na stručnu praksu u inozemstvo.

Ovakav vid međunarodne razmjene studenata svakako ima brojne prednosti za naše studente kao i za hrvatske poslodavce koji primaju strane studente.[/blockquote]


Izdvojeno

Reci što misliš!