Studentski kutak

Gaudeamus zatvoren vikendom, ali STUC ''pojačava'' liniju

Među osječkim studentima, a-la-cart restoran Gaudeamus slovi kao najbolje u ponudi studentskih jela. Mnogi od njih stoga su ostali zatečeni informacijom kako on neće raditi tijekom vikenda.

   

Kulturologija nastavlja kao Odsjek na Akademiji za umjetnost i kulturu

Kulturologija nastavlja kao Odsjek na Akademiji za umjetnost i kulturu

Odjel za kulturologiju neće prerasti u Fakultet za kulturalne i medijske studije, kako se proteklih mjeseci nagađalo, već će od jeseni postati Odsjek za kulturologiju na Akademiji za umjetnost i kulturu - umjetničko-nastavnoj i znanstveno-nastavnoj sastavnici koja će nastati pripajanjem Odjela Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

   

Osječki studenti srijedom besplatno na Gradske bazene

gradski bazeni

Nakon uvođenja palačinka u ponudu STUC-a, osječki studenti dobili su još jednu dobru vijest ovaj tjedan.

   

STUC u svoju ponudu uvodi palačinke!

palacinke stuc

Na veselje vjerujemo svih studenata, osječki Studentski centar u svoju ponudu hrane uskoro bi mogao uvrstiti i palačinke!

   

Studenti, prijavite se za stipendije osječkog Sveučilišta

Dana 2. veljače 2018. godine objavljen je Natječaj te novi Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na dodjelu studentskih stipendija i potpora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

   

Održan još jedan tečaj osposobljavanja u okviru Erasmus+ programa

erasmus

U Đakovu je od 16. – 24. siječnja 2018. godine održan projekt „Edukacija o ljudskim pravima – za izjednačavanje Europskih vrijednosti“ ( Human rights education for European values equalization). Projekt je organiziran od strane udruge C:E:T platforma, odobren od strane Nacionalne agencije za mobilnost i programe Europske unije, a financiran sredstvima Europske unije u okviru Erasmus+ programa – ključna aktivnost 1 – Mobilnost osoba koje rade s mladima.

Na tečaju je sudjelovalo 32 mladih iz Hrvatske, Ukrajine, Mađarske, Bugarske, Srbije, Makedonije, Grčke, Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore, a vodili su ga Tomislav Bogdan, predsjednik C:E:T platforme Hrvatska te Vojislav Vujić, izvršni direktor C:E:T platforme Srbija. Tečaj osposobljavanja otvorio je dogradonačelnik Grada Đakova, Robert Francem te je u pozdravnom govoru poželio dobrodošlicu mladima iz 10 zemalja te uspješnih i produktivnih 9 dana koliko su mladi boravili u Đakovu, a izrazio je i želju za održavanjem više aktivnosti ovakvog tipa u Đakovu.

Kroz tečaj je održan cijeli niz aktivnosti kao što su team building, diskusije, prezentacija partnerskih organizacija te sklapanje partnerstava na budućim projektima, prezentacija situacija vezanih uz ljudska prava u zemljama sudionicama, simulacije radionica primjenom znanja stečenih na ovom tečaju te izrada novih metoda za područje neformalne edukacije vezane za ljudska prava i migracije koje će biti korištene u budućim aktivnostima organizacija uključenih u ovaj projekt, ali i šire.

Također, na projektu su kao gosti sudjelovali i Biljana Gaće, dugogodišnja aktivistica u području borbe za zaštitu ljudskih prava i manjina koja je upoznala sudionike sa situacijom vezanom uz ljudska prava u gradu Vukovaru te načinima na koje se udruge i građani zalažu za multikulturalnost u Vukovaru. Isto tako, C:E:T platforma ugostila je i gđu. Ivu Zanzerović iz Centra za mirovne studije koja je mladima predstavila rad Centra za mirovne studije te aktivnosti koje Centar provodi kroz posljednjih 21 godinu rada u područjima zaštite ljudskih prava i migracija.

Sudionici su kroz interkulturalne večeri isto tako predstavili svoje zemlje kroz upoznavanje s tradicijom, kulturom te proizvodima karakterističnim za zemlje iz kojih dolaze te su također obišli Đakovo te znamenitosti grada Đakova.

Zadnji dan aktivnosti sudionici su kreirali ideje za nove projekte, a u dogovoru s partnerskim organizacijama te ideje će ići u razradu te će se s novim projektima nastalim na tim idejama aplicirati na sljedeća dva roka u okviru Erasmus+ programa.

Nakon tečaja osposobljavanja slijede nam lokalne aktivnosti u partnerskim organizacijama te diseminacija projektnih rezultata kroz dijeljenje rezultata projekta s ostalim organizacijama civilnog društva te zainteresiranom javnošću.

U sklopu projekta izrađena je i web stranica www.hreforeve.eu gdje svi zainteresirani mogu naći sve potrebne informacije vezane za projekt, a koja će se nadopunjavati izvještajima s lokalnih aktivnosti partnerskih organizacija te materijalima koji su nastali u sklopu tečaja osposobljavanja.
Ovim putem moramo se zahvaliti dogradonačelniku Robertu Francemu te Univerzalu na podršci koju su nam pružili te svim medijima na dosadašnjoj suradnji.

I u narednom periodu C:E:T platforma nastavlja s pripremom novih projektnih prijedloga te sa sudjelovanjem na međunarodnim aktivnostima u sklopu Erasmus+ programa.

Također, pozivamo mlade iz Đakova koji su zainteresirani za uključivanje u aktivnosti C:E:T platforme te za sudjelovanje na budućim međunarodnim aktivnostima, da nam se jave putem naše facebook stranice C:E:T platform Hrvatska ili putem našeg emaila Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

    

   

Znatne promjene u sustavu dodjela stipendija osječkog Sveučilišta

SZOS

Prvi rezultati zajedničke suradnje Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku i prorektora za nastavu i studente - Izglasane izmjene Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na dodjelu studentskih stipendija i potpora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

   

Marina Čović (MEFOS) izabrana za studentsku pravobraniteljicu Sveučilišta

marina

Na drugoj redovnoj sjednici održanoj u prosincu Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku jednoglasno je izabrao novu studentsku pravobraniteljicu u akademskoj godini 2017./2018. Između više kandidata, kao najenergičnija i s najviše iskustva u radu sa studentima izabrana je Marina Čović, studentica Medicinskog fakulteta u Osijeku.

   

World in The City za kvalitetnije obrazovanje

WiTC AIESEC slika

Žudite za znanjem stranog jezika, ali niste u mogućnosti izdvojiti veliku svotu novca za tečaj stranog jezika? Već dugo vremena pokušavate naći nešto povoljno i kvalitetno?

   

Studentski kapelan podijelio nagrade za humano i etično ponašanje

kapelan

Studentski kapelan Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku,  dr.sc. Arkadiusz Krasicki, CSSp, u suradnji s udrugom DUHOS, deseti put dodjeljuje jedinstvenu „Nagradu studentskog kapelana za humanitarno i etično ponašanje studenata, djelatnika i organizacija Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku“. Natječaj je bio otvoren od Uskrsnog ponedjeljka do svetkovine Duhova (25.4.-15.5.2017.)

   

Studenti razradili marketinški plan za OseaDesign

Suradnja EFOS i OseaDesign

17. studenog 2017. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku podijeljena su priznanja i nagrade najuspješnijim studentima za najbolji „Marketinški plan za OseaDesign“.

   

Zaklada Srce grada Osijeka: Stipendije za 25 osječkih studenata

zaklada src egrada

Stipendiju su predstavili gradonačelnik Ivan Vrkić, predsjednik Zaklade Vladimir Ham i upravitelj Zaklade Romano Kristić. Zaklada Srce grada Osijeka je osnovana sa svrhom pomoći obitelji slabijeg imovinskog stanja i djeci iz tih obitelji, obitelji slabijeg imovinskog stanja samohranih roditelja i djece iz tih obitelji kao i djeci bez roditelja i djeci bez roditeljske skrbi.

   

Usvoji li se novi zakon pravo na rad imat će i izvanredni studenti, a povećava se i minimalna satnica

Dobre vijesti stižu za studente: Uskoro više neće biti iskorištavanja studenata i rada preko studentskih ugovora. A po studentskoj satnici pravo na rad imat će i izvanredni studenti.  Novim bi se zakonom na kraj trebalo stati i zlouporabi studenstkih ugovora preko kojih često rade oni koji na to nemaju pravo. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

I ove zime osječki studenti moći će zaraditi čisteći snijeg

Redoviti studenti iz Osijeka zainteresirani za posao čišćenja snijega mogu se prijaviti već sad na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Ovisno o potrebama uvjetovanih vremenskim prilikama, poslodavac će ih pozvati na obavljanje posla.

   

Stranica 1 od 19

Najave događaja

Utorak

Srijeda

Četvrtak