Studentski kutak

Burek za manje od tri kune!

burek mlinar

S današnjim početkom nove akademske godine, objekti prehrane osječkog Studentskog centra u svoju ponudu uvrstili su i burek!

   

Objekti za prehranu studenata otvaraju se 1. rujna

Objekti za prehranu studenata otvaraju se 1. rujna

Pravo na subvencioniranu prehranu putem x-ice, kao i svake godine osječki studenti mogu početi koristiti u subotu, 1. rujna 2018.

   

Objavljene liste za studentske domove i subvenciju privatnog smještaja

igk

Studentski centar Osijek objavio je liste studenata koji su ostvarili pravo na smještaj u studentske domove i subvenciju privatnog smještaja za akademsku godinu 2018./2019.

   

Studentski servis radi uobičajeno, osiguran ljetni smještaj u studentskome domu ''IGK''

37238812 1944917115540208 8065669348884217856 n
Već uobičajeno, kao i svake godine, od 16. srpnja do 1. rujna 2018., dakle tijekom ljetne akademske stanke, studentima Sveučilišta u Osijeku i ostalim potencijalnim korisnicima nije dostupna većina sadržaja Studentskoga centra u Osijeku.

   

Najbolji osječki poduzetnik traži najboljeg osječkog studenta

studenti natjecaj

Studentska udruga EWoB (Poduzetnici bez granica) koja djeluje na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ove godine, peti put zaredom, organizira studentsko natjecanje kojemu je cilj doći do  1% najboljih studenata na osječkom Sveučilištu – EWoB Business Hackathon.

   

Kreativna događanja napunila EFOS

kreativna riznica 2 2

Nakon svečanoga otvorenja u srijedu 18. travnja 2018. organizatori Kreativne riznice, Ekonomski fakultet u Osijeku i Institut Andizet s partnerskim institucijama – Trgovačkom i komercijalnom školom "Davor Milas", Odjelom za kulturologiju i Filozofskim fakultetom u Osijeku, ponudili su svekolikoj javnosti, zainteresiranim građanima, studentima, srednjoškolcima, amaterima, kulturnjacima i stručnjacima za industriju projekata čak 35 različitih besplatnih događanja.

   

Studenti žele brže donošenje Zakona o studentskim poslovima

studenti

Na službenoj facebook stranici Hrvatskog studentskog zbora u petak navečer objavljen je video koji koji je do danas pregledan više od 20 tisuća puta.

   

Gaudeamus zatvoren vikendom, ali STUC ''pojačava'' liniju

Među osječkim studentima, a-la-cart restoran Gaudeamus slovi kao najbolje u ponudi studentskih jela. Mnogi od njih stoga su ostali zatečeni informacijom kako on neće raditi tijekom vikenda.

   

Kulturologija nastavlja kao Odsjek na Akademiji za umjetnost i kulturu

Kulturologija nastavlja kao Odsjek na Akademiji za umjetnost i kulturu

Odjel za kulturologiju neće prerasti u Fakultet za kulturalne i medijske studije, kako se proteklih mjeseci nagađalo, već će od jeseni postati Odsjek za kulturologiju na Akademiji za umjetnost i kulturu - umjetničko-nastavnoj i znanstveno-nastavnoj sastavnici koja će nastati pripajanjem Odjela Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

   

Osječki studenti srijedom besplatno na Gradske bazene

gradski bazeni

Nakon uvođenja palačinka u ponudu STUC-a, osječki studenti dobili su još jednu dobru vijest ovaj tjedan.

   

STUC u svoju ponudu uvodi palačinke!

palacinke stuc

Na veselje vjerujemo svih studenata, osječki Studentski centar u svoju ponudu hrane uskoro bi mogao uvrstiti i palačinke!

   

Studenti, prijavite se za stipendije osječkog Sveučilišta

Dana 2. veljače 2018. godine objavljen je Natječaj te novi Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na dodjelu studentskih stipendija i potpora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

   

Održan još jedan tečaj osposobljavanja u okviru Erasmus+ programa

erasmus

U Đakovu je od 16. – 24. siječnja 2018. godine održan projekt „Edukacija o ljudskim pravima – za izjednačavanje Europskih vrijednosti“ ( Human rights education for European values equalization). Projekt je organiziran od strane udruge C:E:T platforma, odobren od strane Nacionalne agencije za mobilnost i programe Europske unije, a financiran sredstvima Europske unije u okviru Erasmus+ programa – ključna aktivnost 1 – Mobilnost osoba koje rade s mladima.

Na tečaju je sudjelovalo 32 mladih iz Hrvatske, Ukrajine, Mađarske, Bugarske, Srbije, Makedonije, Grčke, Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore, a vodili su ga Tomislav Bogdan, predsjednik C:E:T platforme Hrvatska te Vojislav Vujić, izvršni direktor C:E:T platforme Srbija. Tečaj osposobljavanja otvorio je dogradonačelnik Grada Đakova, Robert Francem te je u pozdravnom govoru poželio dobrodošlicu mladima iz 10 zemalja te uspješnih i produktivnih 9 dana koliko su mladi boravili u Đakovu, a izrazio je i želju za održavanjem više aktivnosti ovakvog tipa u Đakovu.

Kroz tečaj je održan cijeli niz aktivnosti kao što su team building, diskusije, prezentacija partnerskih organizacija te sklapanje partnerstava na budućim projektima, prezentacija situacija vezanih uz ljudska prava u zemljama sudionicama, simulacije radionica primjenom znanja stečenih na ovom tečaju te izrada novih metoda za područje neformalne edukacije vezane za ljudska prava i migracije koje će biti korištene u budućim aktivnostima organizacija uključenih u ovaj projekt, ali i šire.

Također, na projektu su kao gosti sudjelovali i Biljana Gaće, dugogodišnja aktivistica u području borbe za zaštitu ljudskih prava i manjina koja je upoznala sudionike sa situacijom vezanom uz ljudska prava u gradu Vukovaru te načinima na koje se udruge i građani zalažu za multikulturalnost u Vukovaru. Isto tako, C:E:T platforma ugostila je i gđu. Ivu Zanzerović iz Centra za mirovne studije koja je mladima predstavila rad Centra za mirovne studije te aktivnosti koje Centar provodi kroz posljednjih 21 godinu rada u područjima zaštite ljudskih prava i migracija.

Sudionici su kroz interkulturalne večeri isto tako predstavili svoje zemlje kroz upoznavanje s tradicijom, kulturom te proizvodima karakterističnim za zemlje iz kojih dolaze te su također obišli Đakovo te znamenitosti grada Đakova.

Zadnji dan aktivnosti sudionici su kreirali ideje za nove projekte, a u dogovoru s partnerskim organizacijama te ideje će ići u razradu te će se s novim projektima nastalim na tim idejama aplicirati na sljedeća dva roka u okviru Erasmus+ programa.

Nakon tečaja osposobljavanja slijede nam lokalne aktivnosti u partnerskim organizacijama te diseminacija projektnih rezultata kroz dijeljenje rezultata projekta s ostalim organizacijama civilnog društva te zainteresiranom javnošću.

U sklopu projekta izrađena je i web stranica www.hreforeve.eu gdje svi zainteresirani mogu naći sve potrebne informacije vezane za projekt, a koja će se nadopunjavati izvještajima s lokalnih aktivnosti partnerskih organizacija te materijalima koji su nastali u sklopu tečaja osposobljavanja.
Ovim putem moramo se zahvaliti dogradonačelniku Robertu Francemu te Univerzalu na podršci koju su nam pružili te svim medijima na dosadašnjoj suradnji.

I u narednom periodu C:E:T platforma nastavlja s pripremom novih projektnih prijedloga te sa sudjelovanjem na međunarodnim aktivnostima u sklopu Erasmus+ programa.

Također, pozivamo mlade iz Đakova koji su zainteresirani za uključivanje u aktivnosti C:E:T platforme te za sudjelovanje na budućim međunarodnim aktivnostima, da nam se jave putem naše facebook stranice C:E:T platform Hrvatska ili putem našeg emaila Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

    

   

Znatne promjene u sustavu dodjela stipendija osječkog Sveučilišta

SZOS

Prvi rezultati zajedničke suradnje Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku i prorektora za nastavu i studente - Izglasane izmjene Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na dodjelu studentskih stipendija i potpora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

   

Stranica 1 od 20