Sport / Rukomet

RK Nexe Našice u jesenskom dijelu sezone

RK Nexe Našice u jesenskom dijelu sezone

Našički prvoligaš kao aktulani viceprvak Hrvatske u prošloj sezoni jesenas je dokazao kako je izrastao u momčad vrijednu borbe naslova prvaka Hrvatske.

Dokaz tome je 14 pobjeda iz 14 kola, te ravnopravan dvoboj s prvakom Zagrebom u posljednjem 15. kolu prošle godine. Iako su minimalno poraženi, Našičani nisu izgubili bitku za 1. mjesto i bit će zanimljivo pratiti Premijer ligu sljedećeg proljeća.

-Imamo realno visoke ciljeve, imamo cilj biti u samom vrhu i biti blizu Zagrepčana. Cilj nam je podići kvalitetu igre i pokušati privući što više posjetitelja u našu dvoranu – rekao je Zdenko Kordi, sportski direktor RK Nexe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Korak naprijed bit će i nastup u regionalnoj ligi sljedeće jeseni, a Našičani će za to imati pravo ako obrane 2. poziciju u prvenstvu što uopće nije upitno. Bit će to dodatna promocija kluba i hrvatskog rukometa općenito, gdje će Nexe moći igrati više jakih međunarodnih utakmica, što klubu sada nedostaje.

Kada se uigraju s jakim provjerama u regionalnoj ligi onda će sigurno biti realni izgledi da se sljedeće sezone preskoči 3. kolo Kupa EHF-a, a još uvijek je u igri i Liga prvaka ako Našičani naprave do sada nemoguće, poraze Zagrebaše i osvoje državni naslov. Za sve u klubu i njihove navijače to i nije nemoguće.

Inače, Našičani su počeli pripreme za drugi dio sezone koji starta 5. veljače domaćom utakmicom s Međimurjem. Ovoga vikenda našičani su sudjelovali na jakom međunarodnom turniru u Varaždinu, gdje su uz njih nastupili i domaći Varteks Di Caprio, Bosna Gas i Crvena Zvezda. U prvom susretu Nexe je bio bolji od Bosne s 29:28, a najbolji strijelac bio je Mario Obad sa 7 golova.

{youtube}tHXGwL4E9k4{/youtube}

TEKST: Stv.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!