Sport / Rukomet

RK NEXE - RK MOSLAVINA 40: 19

RK NEXE - RK MOSLAVINA 40: 19

RK NEXE je na svom parketu u prvenstvenom susretu redovitog 13. kola deklasirao mladu momčad Moslavine iz Kutine, isprativši goste  na put kući s 21 pogotkom razlike.

Osjetno kvalitetnija i uigranija domaća ekipa niti jednog trenutka nije dopustila gostima iz Kutine da dođu do vodstva, a kako se susret primicao kraju, jedino je pitanje bilo s kolikom će razlikom Moslavina otići iz Našica.  Trener Kasim Kamenica po svom je običaju koristio gotovo sve igrače, u igru jedino nije ulazio Janko Kević, a svi ostali igrači vrlo su se dobro uklopili i dali  svoj doprinos trinaestoj uzastopnoj  pobjedi našičke ekipe.
Sve je počelo Rajkovićevom obranom sedmerca već u prvoj minuti, što je natjeralo malobrojno publiku na gromoglasan pljesak Rajkiju na samom startu utakmice. U drugoj minuti Blažević postiže prvi pogodak, a utakmica je definitivno odlučena u razdoblju od 16-e do 29-e minute kada našičani zabijaju osam a ne primaju niti zgoditka. Stoga se na poluvrijeme odlazi s velikih 12 razlike.
Slično je bilo i u drugom dijelu - NEXE  sa 19:7 diže  na 26:7 i do kraja susreta razlika je u nekoliko navrata i više od dvadeset golova. Četiri minute prije kraja pogotkom Tomaševića bilo je +24 (40:16) ali su Kutinjani s tri pogotka malo ublažili i ovako previsok poraz. U večerašnjem susretu trener Kamenica odlučio je priliku dati i mladom Leu Vešligaju koji je u 56. Minuti, svojim prvijencom, izmamio pljesak  gledatelja. U igri su bila sva tri naša vratara s gotovo ujednačenim  učinkom i svaki s po jednim obranjenim sedmercem, što zasigurno ulijeva dodatnu sigurnost našoj ekipi. 
Kompletan prihod od prodaje ulaznica bit će doniran obitelji Grgić iz Vukojevaca za potrebe liječenja njihove oboljele kćeri Irene, koja je uspješno operirana u Sloveniji i nalazi se na oporavku u Daruvarskim toplicama.
Već u srijedu, NEXE igra prvenstvenu utakmicu 14. kola u Varždinu protiv Varteksa DC, a veliki derbi Premijer HRL  u posljednjem 15. kolu jesenskog dijela prvenstva  između NEXE-a i Zagreb Croatia osiguranja, igra se u subotu 11. prosinca u Našicama s početkom u 18 sati uz izravan TV prijenos na 2. programu HTV-a.


Izdvojeno

Reci što misliš!