Sport / Rukomet

Podjela bodova u nemogućim uvjetima

Podjela bodova u nemogućim uvjetima

Za nešto dublju i detaljniju analizu utakmice i svega oko utakmice morat ćemo u pomoć pozvati psihologa i psihijatra. Neće ni oni biti sami, trebat će nam još barem i hokejaši Medveščaka i Mirko Filipović. Možda i Mirko Miočić kao „džoker zovi".

Za nešto dublju i detaljniju analizu utakmice i svega oko utakmice morat ćemo u pomoć pozvati psihologa i psihijatra. Neće ni oni biti sami, trebat će nam još barem i hokejaši Medveščaka i Mirko Filipović. Možda i Mirko Miočić kao „džoker zovi".

nex_e

Sve je na početku bilo kao na kraju bajke o Pepeljugi. Pjesma i ples, lake note našičke „lake konjice". Dok se, na milijun puta brisanom parketu Velog Jože, igrao rukomet Nexe je bio superioran, vladar svemira. Negdje oko 15 minute utakmice, nakon našeg uvjerljivog vodstva i prekrasne igre, rukomet je prepustio mjesto nekom drugom športu u kojem su udarci rukama i nogama nešto što publiku veseli i diže na noge, a jednome takmacu osigurava put do pobjede. Skoro, za dlaku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ukratko... dva isključenja domaćih igrača tijekom cijele utakmice. Realno 222 manje od zasluženoga. Plus minus pet. Kod Nexea četiri puta po dvije minute. Od toga 100% zbog raščupane kose, različitih čarapa i dva kriva pogleda. Ostalo je bilo zasluženo.

Slijedeće – kada, kao trener momčadi, svome vrataru savjetujete da kod udaraca s krila ostavi noge skupljene računajte da ćete za to biti nagrađeni javnom opomenom iliti žutim kartonom. Za utrčavanje u igralište službenih osoba ili klizeći start igrača prema protivničkom golmanu koji oko centra igrališta ima loptu u svojim, osobnim i vlastitim rukama – ne očekujte sankcije. Pogađate, primjer 1 i primjer 2 NE odnose se na istu momčad.

Također morate znati da se pasivan napad momčadi koja vodi u gostima označava već nakon drugoga dodavanja. Savjet – ukoliko se nađete u takovoj situaciji jednostavno pucajte iz prve. Bez obzira na kojem se dijelu igrališta nalazili.

nex_e

Šlag za krajukoliko igrač zabije gol u 59 minuti i 59 sekundi taj će se zgoditak poništiti jer je postignut neposredno pred zvuk sirene koja označava završetak utakmice, a još je k tome postignut od strane gostujuće momčadi koja time osigurava izjednačenje rezultata. U konkretnom slučaju osoba iz grupe koja se našla na parketu, dali najavljivač (iliti spiker) ili netko drugi (bila je velika gužva) predlaže sedmerac za goste što prihvaćaju i suci i delegat. Dakle, glavni i neosporni autoritet, osoba koja donosi krucijalne odluke je čovjek koji se neovlašteno našao na parketu po završetku utakmice.

Steven Spilberg, Chuck Norris te još neki poznati likovi američke tvornice snova bili su na tribinama...po završetku utakmice domaćoj je četvorki ponuđen ugovor za četiri akcijska filma: „Ubij me nježno", „Pao sam s desetog kata i nije mi ništa", „Pregazio me vlak 4" i „Umro sam, ali mi je sada dobro". U pripremi je i ugovor za veliki hit „Obrij me majko motornom pilom". Za jučerašnju izvedbu – Zlatna malina. I ti filmaši svakoga angažiraju...

Na kraju su svi igrači Nexe-a, stručni stožer i navijači pošteno izvrijeđani te je momčad pod pratnjom zaštitara otpraćena do autobusa. Pritisak publike na suce trajao je cijelu utakmicu da bi sve kulminiralo na samome kraju kada su svi domaći igrači i klupa okružili sudački par iz Zagreba kako bi s njima zaplesali Istarsko kolo. Razdragana publika podržala je svoju momčad pa suce počastila tjelesnim izlučevinama, plastičnim i sličnim predmetima te, naravno, najnovijim rječnikom „Vulgaris Croatica". Ukoliko bacite oko na službeni zapisnik poslije utakmice vidjet ćete da je ipak sve bilo u najboljem redu. Da, možda u Disneylandu.

Eto, bila je to još jedna tvrda i neizvjesna utakmica koja je rezultirala podjelom bodova. Za nešto više nije bilo uvjeta.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!