Sport / Rukomet

Uzdignute glave i nakon poraza u Slovačkoj

Uzdignute glave i nakon poraza u Slovačkoj

Rk Nexe je izgubio utakmicu protiv Tatrana, samim time i priliku za nastup na završnom turniru SEHA lige.

Da, imali su tehničkih pogrešaka u igri; da, nisu iskoristili sedmerac pred kraj utakmice; da, Kristopans i Antl su ih počastili s ukupno 18 zgoditaka. Ali, isto tako – da, sudački je kriterij bio više nego zanimljiv; da, odveli su Tatran do pobjede; da, delegat utakmice je, tražeći prevoditelja, zalutao u dvoranu. Gospodin nakon utakmice kaže:

Ja nisam dobio propozicije lige, zapravo dobio sam ih, ali ne na slovačkom!!" Gospodin to kaže po završetku utakmice 20.kola!! DVADESETOGA KOLA!! Kao šlag na tortu – domaćin, naravno, nije snimao utakmicu. Jer to isto piše u tim istim propozicijama koje delegat ne razumije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nexe ipak ostaje u borbi za vrlo visok plasman, ostaju hit ove lige, njeno najugodnije iznenađenje – i tu im pobjedu ne može nitko uzeti.

kukrikaANTE KUKRIKA: „Bio je ovo pravi derbi, jedna od najjačih utakmica SEHA lige. Očekivali smo tešku utakmicu jer smo znali da je Nexe jedna od najjačih momčadi u regionalnoj ligi. Sretni smo što smo pobijedili jer nam ova pobjeda znači i nastup na završnom turniru regionalne lige.Za nas je ova utakmica završila sretno. Želim još jednom čestitati Nexeu na odličnoj utakmici, ali i na odličnoj sezoni do sada."

mateMATE ŠUNJIĆ: „Nisam 100% upoznat s tablicom, ali mislim da je sada i matematički dosta izvjesno da teško možemo na završni turnir četvorice najboljih SEHA lige. Izgubili smo posljednje dvije utakmice s izravnim konkurentima za završnicu i to nas je koštalo boljega plasmana. Mislim da smo u utakmicu s Tatranom ušli solidno, barem što se tiče obrambenih zadataka, nisu domaćini imali previše rješenja u napadu.

U fazi napada smo bili dosta sputani, imali smo previše tehničkih pogrešaka čemu je kumovala agresivna obrana domaćina kao i čudan sudački kriterij. Imao sam osjećaj, i dok smo gubili pet,šest razlike, da ćemo dobiti priliku za povratak u utakmicu. To se na kraju i dogodilo. Na samome smo kraju sedmerac za neriješeno i mislim da bismo i uzeli sva tri boda da smo to realizirali. Oni bi tada bili u situaciji u posljednjoj minuti izgubiti nešto što su gradili cijelu utakmicu. Sada se okrećemo suboti i utakmici u Našicama protiv Borca koja će, čini se, biti odlučujuća za peto mjesto, iako smo mi još uvijek u bodovnoj prednosti. Kada se prisjetimo utakmice u Banja Luci, tamo smo također malo nes(p)retno izgubili dva boda. Borac je jako dobra momčad koja ima odličnog trenera i koja je uz malo više sreće mogla napraviti još bolji rezultat od ovoga. Očekujem tešku i tvrdu utakmicu. Mi se, prije svega, moramo vratiti s glavama na teren nakon poraza od Vardara i Tatrana. Moramo se trgnuti i osvojiti sva tri boda u subotu."


Izdvojeno

Reci što misliš!