Sport / Rukomet

FOTO: Hrvatska pobjednik Croatia cupa 2012.

FOTO: Hrvatska pobjednik Croatia cupa 2012.

Hrvatska je u teškoj i zanimljivoj utakmici ostvarila pobjedu u utakmici sa Švedskom, konačnim rezultatom 29:24 Ovim pothvatom hrvatska reprezentacija postala je pobjednik Croatia cupa.

Hrvatska je u teškoj i zanimljivoj utakmici izborila pobjedu u utakmici sa Švedskom, konačnim rezultatom od 29:24 Ovim pothvatom hrvatska reprezentacija postala je pobjednik Croatia cupa.

croatia cup_dan3_495

Uz odličnu igru te poticaj publike prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 15:11 za naše, ponajviše zahvaljujući sjajnim, uzastopnim obranama našeg vatrenog golmana, Mirka Alilovića (danas skupio 14 obrana), za kojeg Šveđani nisu uspjeli pronaći rješenje. Utakmica se u istom tonu nastavila i u drugom poluvremenu, dinamičnim punjenjem mreža i sa jedne i sa druge strane, no ipak sa češćim obranama hrvatske momčadi.
croatia cup_dan3_495_2

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što se tiče našeg sastava, današnja utakmica je odigrana u najjačem sastavu iako Balić i Vuković zbog ozljeda nisu igrali, no biti će spremni za EP koje slijedi.

croatia cup_dan3_495_3

Posljednji pogodak Željka Muse, popraćen je velikim pljeskom te rođendanskom pjesmom  "Sretan ti rođendan".

croatia cup_dan3_495_4

Najbolji igrač turnira je Domagoj Duvnjak, najbolji vratar Mirko Alilović, a najbolji strijelac je Ivan Čupić (17 golova)!

Nakon održane press konferencije na kojoj su prisustvovali Goluža, Duvnjak i Alilović,  Goluža se zahvaljuje svima koji su prisustvovali ovom susretu, medijima s kojima je ostvarena korektna suradnja te naglašava kako na prvenstvo odlaze sa optimizmom, a u Osijeku ostaju još 6 dana kako bi se što bolje pripremili za Srbiju.

[span class=camera]Pogledajte foto galeriju s današnjeg dana Croatia cupa[/span]

Bilo je puno dobroga u nastupima naše reprezentacije, ali neke stvari nisu baš zadovoljile izbornika Slavka Golužu.

- Moram reći da sam malo ljut, budući da je izostaja bolja komnunikacija između pojedinih igrača u obrani, tako da smo primili previše golova sa linije. No, moram biti zadovoljan jer smo dobili jednu Švedsku koja je bila jača nego na Svjetskom prvenstvu. Malo smo preplitko stajali u prvom poluvremenu, moramo imati maksimalnu koncentraciju svih 60 minuta. Danas nas Šveđani nisu kaznili, ali neka druga reprezentacija sigurno hoće.

Naglasio je izbornik još nešto.

- Moram se zahvaliti osječkoj publci koja je sva tri dana bila uz nas, na svakom koraku smo osjetili toplinu i vidjeli smo koliko im značimo i moramo im se odužiti velikom borbenošću na Europskom prvenstvu. Znači, borit ćemo se do zadnjeg atoma, jer to su ovi ljudi zaslužili, a ako budemo takvi sigurno se ništa loše ne može dogoditi.

Reprezentacija će do odlaska u Srbiju ostati u Osijeku.

- Sada su nam ključna ova četiri dana u kojima moramo popraviti sve one pogreške koje smo uočili na ovom turniru. Moramo čvrsto biti na zemlji i moramo nastojati zadržati dobre stvari, a one loše popraviti.

Najbolji vratar turnira bio je Mirko Alilović.

- Najvažnije je da smo osvojili ovaj turnir, moje obrane su manje važne. Dižemo se iz utakmice u utakmicu, a sada nam ostaje da ispravimo pogreške kojih je bilo dosta, kako sa moje, tako i sa strane suigrača. Lijepo je osvojiti ovaj Croatia cup, ali najbitnije nas tek čeka, najprije Island, pa onda sve ostalo.

Domagoj Duvnjak je nakon osvajanja naslova najboljeg igrača Hrvatske u 2011. i na osječkom turniru proglašen za najboljeg.

- Nije bitno što sam ja izabran za najboljeg, ako cijela momčad igra dobro, onda je i meni lakše. Forma mi je u usponu, zapravo cijela reprezentacija igra dobro. Obrana je bila dobra i mislim da smo puno napredovali u tranziciji, polukontra i kontra nam stvarno ide dobro i to sigurno moramo zadržati. Već razmišljam o startu Europskog prvenstva i utakmici protiv Islanda. Oni mijenjaju dva igrača obrana-napad i tu ćemo ih morati dobro stisnuti.
I ja moram pohvaliti navijače, ponosan sam na njih i nadam se da ćemo ih obradovati i na Europskom prvenstvu, završio je Duvnjak.

Tako je završen Croatia cup, jedini problem izborniku Goluži predstavljaju ozljede Balića i Vukovića. Ivano ima problema sa aduktorom, dok Dragu muči rame. Liječničke procjene kažu da će im trebati par dana za oporavak, ali izbornik se previše ne zamara time i kaže da će na Europskom prvenstvu igrati samo zdravi igrači.
Nadamo se da će takvi biti Balić i Vuković, jer sigurno da ova reprezentacija nije ista sa njima i bez njih.

[span class=camera]Pogledajte foto galeriju s današnjeg dana Croatia cupa[/span]

 

Tekst: Mirna Čulo (SiB.hr), Zoran Vujić (www.hrs.hr)
FOTO: Z. Špringer (SiB.hr) 
  


Izdvojeno

Reci što misliš!