Sport / Rukomet

Na jutarnjem treningu nema mamurluka

Na jutarnjem treningu nema mamurluka

Izraz lica ne odaje mu često u kakvom je raspoloženju, ali čini se da je Slavko Goluža u Osijeku zasad vrlo zadovoljan viđenim. Prije svega, ono najvažnije - nema ozljeda. Izbornik rukometaša će, naravno, dodati: Zasad!

- Ne samo da su zdravi nego je kod nekih igrača izmjerena i koja kila manje, što je jako dobro. Na pripreme su stigli u dobrom stanju, a vjerujemo da će u idućih nekoliko dana biti još bolje.

Odmah poslije dolaska odrađen je trkački trening.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Malo sam ih /"nagazio/" na početku, da probijemo kapacitete. I jutros je bilo nešto slično, a kako su dečki dobro sve podnijeli, morao sam ih nagraditi.

Nagrada je bila u obliku skraćivanja treninga. Ali, ne previše. Maksimum desetak minuta. U Osijeku rukometaši treniraju dva puta dnevno po dva sata. Kako igrači podnose jutarnji trening?

- Vidim već na njihovim pogledima da nisu pospani. Oči su im širom otvorene. I oni koji su ujutro mamurniji reagiraju jako pozitivno. Želja mi je bila iz Karlovca prenijeti radnu atmosferu u Osijek i to se sada događa. Ali, 'ajmo ih prestati hvaliti da se ne pokvare.

Dobro, možemo pohvaliti uvjete u Osijeku?

- Nismo prvi put u Osijeku, pa nam ovo nije novo okružje. Znamo da su ljudi i u dvorani i u hotelu uvijek na usluzi. Sve imamo, a ono što trebamo, a nemamo dobijemo odmah.

Zasad široke slavonske mase ne mogu vidjeti uživo što rade Balić i društvo budući da Goluža zatvara treninge. No, vidjet će ih već 6. lipnja, kada će za suparnika imati reprezentaciju Irana.

- Po kvaliteti Iran je sigurno ispod razine i Slovačke i Švedske. Čekaju nas tri dobre utakmice u kojima želim naglasak staviti na povećanje trke. Igramo kod kuće pred našim navijačima i samim tim je jasno što se od nas na ovom turniru očekuje - zaključuje Goluža.

VIDEO:

Tekst: K.Lacković (Glas Slavonije)
Video: STV 


Izdvojeno

Reci što misliš!