Sport / Rukomet

Najbolji rukometni klub od Zagreba do Skopja

Najbolji rukometni klub od Zagreba do Skopja

Samo nekoliko trenutaka nakon što je predsjednik Josip Ergović iz ruku osječko-baranjskog župana, dr.Vladimira Šišljagića, primio trofej za najbolji sportski kolektiv najveće slavonske županije, prisjetili su se u Rukometnom klubu NEXE kako ovaj trofej stiže u najljepši mali grad kontinentalne Hrvatske.

Naime, grad Našice ove je godine primio Zeleni cvijet za najuređenije mjesto u Hrvatskoj od pet do deset tisuća stanovnika. No, Našice je definitivno posljednjih godina postalo prepoznatljivo i po svojim rukometašima. I to ne samo u hrvatskim okvirima.
- Istina, Našice se može ponositi što je najljepši mali kontinentalni grad Hrvatske, ali i što ima rukometni klub koji je najbolji predstavnik svoga grada. Nastupima u Europi i regionalnoj ligi postajemo sve poznatiji i priznatiji i u regionalnim, ali i europskim okvirima - kazao je mladi predsjednik NEXE-a Josip Ergović.

Regija je njihovo "tržište"
Našičani su inače drugi put proglašeni najboljim sportskim kolektivom Županije. Prvi put to se dogodilo 2008., kada su povijesno prvi put postali viceprvaci Hrvatske. Tu titulu i danas čuvaju, no novi iskorak učinjen je aktualne godine, kada su prvi put ušli u osminu finala Kupa EHF-a. Odlično NEXE gura i u prvom izdanju regionalne lige. Trenutno drže peto mjesto, iza CO Zagreba, slovačkog Tatrana te skopskih momčadi Metalurga i Vardara pa se može reći da je NEXE najbolji rukometni klub na području od Zagreba do Skopja.
nexe-dubrava-495

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sada se pokazalo kako je odlična stvar što smo upravo mi zajedno s Hrvatskim rukometnim savezom i RK Croatia osiguranje Zagrebom bili najveći zagovornici da liga krene već ove godine. Unatoč tome što je bilo velikih teškoća na startu. Zasad dobro guramo pa ni plasman na Final four nije nemoguć - rekao je Ergović.

Sve rezultate posljednjih godina ostvario je stručni stožer u čijem radu najisturenije uloge imaju sportski direktor Zdenko Kordi i iskusni "lisac", trener Kasim Kamenica. Suradnja u Našicama traje već četvrtu godinu.
- Našice je definitivno najmanja sredina u kojoj sam radio i mogu reći da smo skupa rasli - rekao je trener Kamenica te nastavio:
- Naravno, uvijek će nedostajati novca i veća potpora svih kako bi bili još konkurentniji i još bolji. No, mislim da na čelu s predsjednikom Ergovićem radimo dobre stvari i bila bi šteta ne nastaviti ići dalje.

Spektakl s Magdeburgom
Ono čemu se Kamenica veseli je proljetni susret s Magdeburgom. Kaže, bit će to spektakl.
- Polako postajemo poznati u Europi, a susret s Magdeburgom nagrada je svim ljubiteljima rukometa, ne samo u Našicama već i cijeloj Slavoniji. Bit će to stvarno veliki sportski događaj.
Ambicije kluba najviše su vezane za što bolje predstavljanje u regionalnoj ligi. Uostalom, to je i tržište glavnog sponzora. No, da Mrđenovića, Leliće, Barišić-Jamana i ostale vidimo ponovno na pozornici HNK u Osijeku trebat će učiniti nov iskorak, kakav je baš učinjen ove 2011. godine.
- Ostaje taj lov na Final four, već aktualan u predstojećoj godini. Prošle godine ostali smo malo dužnici u Kupu Hrvatske. Sljedeće sezone kreće i Euro liga, a jednoga dana možda zajedno sa Zagrebom i ostalim našim klubovima Hrvatskoj donesemo koeficijent pa da imamo i dva predstavnika u Ligi prvaka - riječi su predsjednika Ergovića.
Neizostavno, za kraj je pitanje koje se nameće višestrukim viceprvacima Hrvatske. Postoji li u njihovim ambicijama napad i na hrvatsku krunu? Po tom pitanju u Našicama su realni jer Zagreb je ipak europska institucija čiji je budžet u eurima onoliki koliki je u Našicama izražen u kunama. No, predsjednik Ergović ipak će o toj temi reći znakovitu rečenicu:
- Nikada se ne zna!
rknexe2 4 3

[important title=Zdenko Kordi, SPORTSKI DIREKTOR NEXE-a:]
Malo je nagrađenih sportaša u ekipnim sportovima
Neizostavan je dio svakog godišnjeg druženja u HNK-u tijekom proglašenja najboljih sportaša godine Osijeka i Osječko-baranjske županije. Uglavnom kao gost na parteru ili u jednoj od galerija, ali nerijetko i među nagrađenima. Posljednja dva priznanja ovom priznatom osječkom rukometnom stručnjaku stigla su kao dio "koncerna" NEXE, odnosno njegovog rukometnog kluba čiji je sportski direktor. Primijetio je jednu znakovitu stvar koja se događa posljednjih godina tijekom proglašenja najboljih:
- Ne samo ove godine, upada mi u oči što sve ili gotovo sve pojedinačne nagrade odlaze u pojedinačne sportove. Loše je to za nas iz kolektivnih sportova. Zapravo, ostalo je vrlo malo kvalitetnih ekipa, pa zapravo sve ostvareno Rukometnog kluba NEXE ima još veću težinu - kazao je Kordi.[/important]

TEKST: Krešimir LACKOVIĆ, Glas Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!