Sport / Rukomet

RK Nexe: Sutra je novi dan

RK Nexe: Sutra je novi dan

Početak utakmice kao u noćnoj mori, potonuće do -8, hvatanje zraka i izjednačenje, nekoliko napada za vodstvo, sedmerac na samome kraju utakmice i – praznih ruku natrag u Našice.

SUTRA JE NOVI DAN

Početak utakmice kao u noćnoj mori, potonuće do -8, hvatanje zraka i izjednačenje, nekoliko napada za vodstvo, sedmerac na samome kraju utakmice i – praznih ruku natrag u Našice. Ako smijem – nezasluženo. Bod bi bio realan, Vardar se ponudio i za više. Kroz utakmicu Vardar – Nexe s četiri priče.....

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mario Obad:
Velika zbrka na kraju utakmice, suci govore pucaj pa nemoj pucati, dvorana vrijeđa i tebe i momčad i suce, teško je u takvim uvjetima pucati sedmerac... „Pa je, ne znam što bih rekao. Žao mi je što nisam zabio na kraju. Odigrali smo odličan drugi dio utakmice, vratili smo se u egal, trebali smo osvojiti taj bod. Vratar je stao pa krenuo naprijed, suci su me tri ili četiri puta vraćali, nisu ni sami znali trebam li čekati istek vremena ili pucati odmah, konzultirali su se s delegatom koji također nije bio siguran. Ne tražim alibi samo objašnjavam što se događalo uoči završnog udarca. Na žalost, završilo je kako je završilo." Loše otvaranje nas je na kraju ipak koštalo bodova... „Da, jako smo loše otvorili utakmicu. Prebrzo smo pucali, ispadali u obrani. Vardar je teška momčad koja igra dobru obranu, a u napadu su jako puno koristili pivota što na početku nismo znali zaustaviti. Ipak, u nastavku smo zaigrali puno bolje, oni su se uplašili i šteta što to nismo iskoristili do kraja. Sad kad pomalo vrtim film posljednjih desetak minuta utakmice sve sam sigurniji da smo ovu utakmicu mogli pobijediti ili barem uzeti bod."

Marin Varvodić:
Prvo smo poluvrijeme primili 17, drugo tek 9 zgoditaka... „Dobro smo reagirali s obranom 3-2-1, Vardaru nije odgovarao taj način igre. Naša je agresivnost bila ključ povratka u utakmicu. I vratari koji su nas pratili dobrim obranama. Mislim da smo zaslužili bod, kvalitetnija smo momčad od Vardara. Na kraju nije bilo sreće. Mariu je sada sigurno najteže, ali on je taj koji je trebao pucati taj sedmerac i iza toga stoji cijela momčad. Sjetimo se utakmice u Šapcu protiv Metaloplastike – kada je bilo najteže Mario je uzeo loptu i zabio tri ključna gola te nam donio tri boda. Ovaj nam je bod iz Skoplja pobjegao..."

Mate Šunjić:
To je šport... „Da...Loše smo otvorili utakmicu, a posebno je u gostima teško stizati velike razlike. Ponovno smo pokazali karakter, vratili se iz velikoga minusa i mislim da smo zaslužili barem bod. Sreća je danas bila na strani Vardara i vraćamo se kući bez bod(ov)a.

Josip Pivac: 
Tako blizu, a tako daleko...Teško mi je, ne mogu pričati...Shrvan sam, suza suzu stiže..." Sada je pred nama stanka zbog obveza reprezentacije, momčad ostaje na okupu i nastavlja s treninzima. Svi osim Mate Šunjića koji će biti u kadru A selekcije za predstojeći Kup nacija koji se igra u Srbiji. „U nedjelju počinju pripreme reprezentacije u sklopu kojih je i Kup nacija. Drago mi je da sam na popisu, veliko je to priznanje ne samo meni već i cijeloj momčadi te klubu. Trudit ću se, trenirati što bolje i dobijem li priliku potrudit ću se iskoristiti je na najbolji mogući način. Na turniru osim nas sudjeluju i reprezentacije Češke, Mađarske te domaćina Srbije. Izbornik je naglasio da cilj nije rezultat već provjera određenih igrača i taktičkih varijanti. No, kao i uvijek reprezentacija će dati sve od sebe da se i s ovoga turnira vrati kao pobjednik."


RK VARDAR - RK NEXE 26:25 (17:12)
SEHA liga, 8.kolo
Skoplje, SRC Kale
Gledatelja 300


Delegat: Dragan Nachevski (Makedonija)Suci: Ivan Mošorinski i Aleksandar Pandžić (obojica Srbija)

RK VARDAR: Abadžić (10 obrana), Stoilov 4, Ojleski 2, Markoski, Nikolić 2, Simović 5, Doder 3, Vujović, Kukoski, Sobol 3, Petrić, Jovčevski, Marković, Ristovski (3 obrane), Lazarov 6, Abutović 1.
Trener: Veselin Vujović


RK NEXE: P.Lelić, Kozina 3, Mataija, Eter 3, Mrđenović, Barišić Jaman, Varvodić 3, Kedžo 2, Slišković 4, Pivac (4 obrane), Obad 3, Kević 4, Dundović, Velić 3, Šunjić (9 obrana).
Trener: Kasim Kamenica
SEDMERCI: Vardar 2/2 (Lazarov), Nexe 2/4 (Eter,Obad).
ISKLJUČENJA: Vardar 14 minuta (Petrić 2+2, Kukoski 2+2, Sobol, Stoilov, Markoski), Nexe 2 minute (Mrđenović).


Izdvojeno

Reci što misliš!