Sport / Rukomet

Igrači Nexea u reprezentaciji, a uskoro i u regionalnoj ligi

Igrači Nexea u reprezentaciji, a uskoro i u regionalnoj ligi

Izbornik muške rukometne reprezentacije Slavko Goluža pozvao je Alena Blaževića i Roberta Markotića u reprezentaciju Hrvatske za nadolazeće utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Okupljanje reprezentacije je 1.lipnja u Karlovcu, prva utakmica u Rumunjskoj igra se 8.lipnja dok Litvu dočekujemo u Poreču 12.lipnja 2011.

KREĆE REGIONALNA LIGA

Od slijedeće natjecateljske sezone 2011./2012. igrat će se Regionalna liga. Odlučili su to čelnici 6 zemalja koje su osnovale SEHA (South East Handball Association): Hrvatska, Srbija, BiH, Makedonija, Crna Gora i Slovačka. Mađarska. čiji je tajnik saveza bio prisutran na sastanku za sada će biti u statusu promatrača, ali njihov je interes velik i oni će se uključiti u natjecanje od sezone 2012./2013.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potpisan je zajednički Ugovor o osnivanju SEHA udruženja. Sezona počinje 10. rujna, a ždrijeb natjecateljskih parova održat će se 14. lipnja u Beogradu. Prve sezone Ligu će igrati 12 momčadi: 3 iz BiH, po dvije iz Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore te jedna iz Slovačke. O snazi lige dovoljno govori da će u njoj igrati 2 ovogodišnja četvrtfinalista Lige prvaka, te redovni sudionici završnica svih europskih natjecanja. Interes za sudjelovanje u Ligi je velik i već su stigli upiti za priključenje još nekih zemalja regije.

Predsjednik HRS-a Sandi Šola izabran je za predsjednika SEHA-e, dok će dužnost komesara lige obnašati Dragan Načevski iz Makedonije. Izabran je i Upravni odbor udruge te Komisija za suce i delegate, Natjecateljska komisija i Komisija za marketing. Agencija „Digitel komunikacije" odabrana je za službenu marketinšku agenciju SEHA-e te će se brinuti o promociji, marketingu i TV pravima natjecanja.

Tekst: RK Nexe


Izdvojeno

Reci što misliš!