Sport / Rukomet

RK Nexe uvjerljivo i atraktivno do nove pobjede

RK Nexe uvjerljivo i atraktivno do nove pobjede

Odličan početak, koncentracija od prve sekunde, odlična obrana i efikasan napad... kada se tako uđe u utakmicu onda rezultat ne može izostati. Već u 17. minuti prvoga dijela utakmice Nexe je imao velikih +9 (12:3), i tu je prednost održao do poluvremena.

Mate Šunjić obranio je čak 11 udaraca uključujući i jedan sedmerac, Eter,Markotić i Obad tri su se puta upisivali u strijelce, Blažević je manje zabijao a više asistirao, igrači Dubrave nisu realizirali niti jedan od tri sedmerca. Kratko i jasno za 19:10 do odmora!

RK Nexe - RK Dubrava 39:26 (19:10)

Drugi dio utakmice umjesto Šunjića započinje Perica Lelić, u igru ulazi i Saša Barišić-Jaman. Nastavkom utakmice u igri Nexe-a nije se promijenilo ništa, dapače nakon nekoliko pokušaja preskočena je i „desetka“. Najveća je prednost dostignuta u 55.minuti kada je na semaforu zasvijetlilo 36:22. Igralo se atraktivno, za publiku, za navijače. Čvrsta obrana, tečan napad, mnogo kontra napada, cepelin za kraj. Čak 15 asistencija! Nexe je definitivno izašao iz zimskoga sna!  Saša Barišić-Jaman odlično je iskoristio svoju minutažu, predvodio je strijelce s osam pogodaka. Eter i Blažević dodali su po pet, a uz tih pet zgoditaka Blažević je upisao i sedam asistencija. Zvonimir Kapular i Deni Velić pogodili su četiri puta, Perica Lelić obranio još 7 udaraca. Dobri, zapravo odlični i raspoloženi bili su svi. Publika je to prepoznala te velikim pljeskom pozdravila i nagradila igrače.

nexe-dubrava-495

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Saša Barišić-Jaman: „Mislim da smo apsolutno zasluženo pobijedili. Utakmicu smo dobro otvorili, a kako su prolazile minute mi smo igrali sve bolje i bolje. Vratari su ponovno bili odlični, napad je dobro funkcionirao, obrana također. Možda je na kraju razlika mogla biti i uvjerljivija. No, najvažnije je da smo upisali novu pobjedu i svojom igrom zadovoljili naše navijače kojima se i ovom prigodom zahvaljujem na podršci tijekom utakmice."

Tvoj učinak za 30 minuta, osam zgoditaka i nekoliko zapaženih asistencija? 
Bio sam u maloj pucačkoj krizi u posljednje vrijeme, danas se otvorilo, presretan sam i vjerujem da sam ponovno spreman za velike stvari. Svi jedva čekamo preostale dvoboje s Moslavinom i Varteksom te utakmicu posljednjeg kola protiv CO Zagreba u kojoj ćemo pokušati popraviti ono što smo propustili u Našicama.

Deni Velić: „Dečki su dali sve od sebe, igrali smo kao prava momčad i rezultat nije izostao. Dobro smo igrali u obrani što je pomoglo i našim golmanima i našem napadu. Iz te su se obrane otvarale prilike za kontre i polu kontre što nam je olakšalo posao. Mislim da smo osim dobrog rezultata našoj publici poklonili i atraktivan rukomet u kojem su mogli uživati svi. Do kraja prvenstva još su tri utakmice, gostujemo u Kutini, dočekujemo Varteks, a šlag na kraju biti će derbi u Zagrebu. Biti će to još jedan praznik rukometa!

 


Izdvojeno

Reci što misliš!