Sport / Rukomet

Nexe za sretan Uskrs

Nexe za sretan Uskrs

Alen Blažević zgoditkom je otvorio utakmicu protiv Zameta već u 30-oj sekundi i, osim tri izjednačenja, dao naslutiti u kojem će smjeru ići dvoboj 26.kola Premier lige. Rukometaši Zameta uložili su puno želje i truda no, Nexe je djelovao složno i moćno.

A protiv takvoga Nexe-a teško je igrati i loviti bodove. Naši su igrači na samome početku utakmice „riješili" domaćeg vratara Stevanovića, nisu ga razbranili i put do pobjede bio je otvoren. Prednost je rasla, polako ali sigurno. Dva razlike prvi puta u 3.minuti, plus tri u 16., pa i plus četiri u istoj minuti do maksimalnih +5 u 24.minuti prvoga dijela. Čak pet sedmeraca za domaće, tek dva iskorištena (Šunjićeva obrana, stativa i prijestup kod tri neiskorištena). Mate je sakupio 8 obrana, Eter i Franjo Lelić upisali su po četiri zgoditka.

U nastavak utakmice krećemo s Pericom Lelićem na golu i, iako Zamet prvi zabija, naša igra postaje još bolja. Zabijamo s igračem, čak i dvojicom manje, ostavljamo Zamet čak osam minuta bez postignutog zgoditka, realiziramo kontranapade, imamo sto rješenja u napadu i obrani! Igramo rukomet i igramo se rukometa! Domaća publika pljeskom nagrađuje skoro svaki naš potez. Posebnu je euforiju u dvorani izazvalo natjecanje domaćeg vratara Marina Đurice i našeg Perice Lelića. Od 54. do 59. minute vidjeli smo obrane kakvih se ne bi postidjelo niti finale Lige prvaka. U tih 5 minuta nitko nije moga zabiti zgoditak ni izvana ni s krila, s crte, ni s 15 metara ili 15 centimetara. Pobjednik je bio Perica koji je izdržao malo duže bez primljenog zgoditka. Pljesak svima na kraju, objektivna domaća publika športski je čestitala pobjednicima. Kod Zameta svakako treba izdvojiti vratara Đuricu s 10 atraktivnih obrana te Matea Hrvatina sa sedam zgoditaka. Kod Nexe-a odlični Lelić i Šunjić, ukupno 21 obranu. Napad su predvodili Eter i Kević s po sedam pogodaka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Janko Kević: „Još jedna tvrda, ali i dobra utakmica. Igrali smo protiv mlade i poletne momčadi Zameta, ali nametnuli smo od početka svoj ritam i utakmicu brzo odveli u sigurne vode. Mislim da smo na kraju zasluženo slavili. Danas je kompletna momčad funkcionirala odlično pa je i meni bilo lakše igrati."

Albin Eter: „ Nastavljamo s pobjedama nakon onog nesretnog poraza u Splitu. Danas su svi odigrali jako dobru utakmicu. Teška utakmica iako se na kraju po rezultatu čini da je pobjeda bila lagana. Zamet je igrao duboku obranu što je omogućilo više prilika i bolji učinak igrača na krilima."

Perica Lelić: „Zasluženo smo pobijedili u jednoj čvrstoj, ali i lijepoj utakmici. Od samoga smo početka kontrolirali rezultat, posebno u drugome dijelu kada smo stvorili veću razliku. Obrana je funkcionirala dobro, napad je bio efikasan, a i mi vratari smo bili učinkoviti." Nakon četiri utakmice prekinuta je tvoja serija obranjenih sedmeraca. Obranio si posljednjih 7 od 7, no osmi je bio neuhvatljiv. „ Nažalost, serija je prekinuta. Mateo Hrvatin uspio je pogoditi sa sedam metara iako sam možda i taj „frk" mogao obraniti. Nema veze, bit će novih serija. Najvažniji su novi bodovi koje nosimo u Našice iz ove prekrasne dvorane."

Na kraju su igrači, u ime kluba, poželjeli svima čestitati Uskršnje blagdane. „Želimo sretan i blagoslovljen Uskrs svim vjernicima, svim našim navijačicama i navijačima, svima koji vole i prate naš klub, svim ljudima dobre volje. Vjerujemo da će svi u miru i radosti, u krugu svojih najdražih provesti najveći kršćanski blagdan. SRETAN VAM USKRS ŽELI RUKOMETNI KLUB NEXE!! „

Rijeka, SC Zamet .

Gledatelja: 320.

Suci: Igor Barle i Saša Vučić (obojica Zagreb).

Nadzornik: Boris Čačić (Zagreb).

RK Zamet: Đurica (11 obrana), Vučko, Sakić, Hrvatin 7, Tandara, Černeka 4, Uzelac 1, Lončarić, B.Kozina 1, K.Kozina 1, Kružić 4, Stevanović (8 obrana), Montanari, Babić 5, Golik, Čuturić 1.

Trener: Alen Kurbanović.

RK Nexe: P.Lelić (13 obrana), Buljubašić, Eter 7, F.Lelić 4, Mrđenović 2, Barišić Jaman 2, Kedžo, Markotić 2, Kapular 2, Rajković, Obad 3, Kević 7, Tomašević, Blažević 2, Velić 1, Šunjić (8 obrana).

Trener: Kasim Kamenica.

SEDMERCI: Zamet 4/7 (Hrvatin 3,Uzelac), Nexe 3/3 (F.Lelić 2,Barišić Jaman).

ISKLJUČENJA: Zamet 6 minuta (Uzelac,Hrvatin,K.Kozina), Nexe 10 minuta (Blažević,Mrđenović,Obad, Kević, klupa).

Tekst: RK Nexe

 


Izdvojeno

Reci što misliš!