Sport / Rukomet

Nexe prosuo čak +7

Nexe prosuo čak +7

Okrenuli smo minus i na kraju slavili. Veza s utakmicom u Splitu postoji, ali mi nismo Gorica niti je Split jak kao Nexe. Druga momčad u Hrvatskoj ovako ne smije gubiti utakmice! Nakon izjednačenog prvog dijela igre, vidljive nervoze s obje strane, malo golova i odličnih obrana Šunjića i Vukasa naša je prednost bila +3. Da, mogla je biti i veća. Možda i trebala no, nije. Najveći hendikep prvoga dijela bila je ozljeda Mrđenovića već u 15.minuti utakmice. Kapetan, na žalost, više nije ulazio u igru. Početak drugoga dijela – fantastičan.

Šunjić je u potpunosti zaključao svoja vrata, obrana je bila odlična, napad efikasan. Split nam je u trinaest minuta nastavka zabio tek dva zgoditka, semafor je pokazivao 10:17!! U 43.minuti bili smo debelo u polufinalu. Dvadesetak najvatrenijih domaćih navijača je utihnulo, a dvoranom se, iz grla Ivane Banović i njezinih prijateljica, orilo „Nexe, Nexe". Minutu kasnije netko je ugasio televizor, nestalo je slike i tona, nestala je igra Nexea, zapravo nestao je Nexe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do kraja utakmice na parketu je postojao samo Split koji je, pojačavši agresivnost i promijenivši igru u obrani, dozvolio viceprvaku Hrvatske tek tri zgoditka u posljednjih 17 minuta utakmice. Svakim novim zgoditkom domaći su navijači bivali sve glasniji i bliži parketu dvorane. Lovina je posustajala, a lovaca je bilo sve više i više. Svojom smo „igrom" dignuli na noge i onaj dio „kazališne publike" koji je većinu utakmice u miru i tišini gledao rukomet.

Naravno da su u takvoj atmosferi igrači Splita dobili dodatna krila i nezaustavljivo odletjeli u polufinale Kupa. Zasluženo! Nama će sigurno trebati vremena kako bi shvatili što se točno dogodilo u tih posljednjih 17 minuta utakmice, gdje smo izgubili igru i tko nam je ugasio svjetlo! Ante Vukas je sakupio ukupno 16 obrana, Arapović je postigao 7, a Batinović 6 zgoditaka. Kod Nexea za izdvojiti tek jedno ime, neka se drugi na naljute. Mate Šunjić obranio je čak 17 udaraca uključujući i oba sedmerca. Ovim je porazom, ipak treba naglasiti tek trećim u cijeloj sezoni, za Nexe završena borba za „kante". Na kraju, riječ dajemo pobjednicima, prvo vrataru, a onda i treneru Splita.

Ante Vukas: „Ne mogu vjerovati, još je kao u snu. U 43.minuti smo gubili sedam razlike! Strpljivošću i borbenošću uspjeli smo iznenaditi i pobijediti drugu po jačini momčad u Hrvatskoj. Mi smo pokazali snagu, zajedništvo i vjerovali smo u sebe do posljednje sekunde. To nam je na kraju i donijelo pobjedu."

Željko Babić: „ U prošlome smo kolu Premier lige mi prosuli +7 u posljednjih dvanaest minuta. Danas nam se to vratilo. To je sport, to je ljepota sporta. Utakmice se bez nekog posebnog razloga jednostavno okrenu, nešto se prelomi i na brzinu gubiš dobiveno ili dobivaš ono što je izgledalo kao izgubljeno. Mi smo ovu utakmicu odigrali izuzetno pokretljivo, borbeno i nismo se predavali do kraja. Zaustavili smo Nexe na malom broju zgoditaka, a njima je to problem jer nisu navikli zabiti tek 20 golova po utakmici. Agresivna obrana i puno, puno sreće donijeli su nam najveću pobjedu ove sezone. Treba naglasiti i činjenicu da smo s igračem manje odigrali odlično i nismo dozvolili Nexeu „laganu" igru. Sve u svemu, u subotu sam plakao, a danas se smijem. To je sport. Ne mogu reći da mi je žao Nexea, meni je drago što smo pobijedili. No, ipak suosjećam s trenerom i igračima našičke momčadi jer znam da u određenim trenutcima igre stvari mogu krenuti nizbrdo i onda ih je nemoguće zaustaviti."

Momčadi EMC Split želimo puno sreće i uspjeha na završnom turniru Hrvatskoga kupa.

RK EMC Split - RK Nexe 23:20 (8:11)

Split, Dvorana Gripe.

Gledatelja: 200.

Suci: Ivica Glavinić i Mile Veraja (obojica Metković).

Nadzornik: Siniša Rudić (Biograd n/m).

EMC Split: Ilić, Čelić, Šolić, Slišković 2, Korjenić, Batinović 6, Božić Pavletić, Varvodić 4, Vukas (16 obrana), Arapović 7, Bernat, H.Žeravica, Lušić, A.Žeravica 4, Galić.

Trener: Željko Babić.

RK Nexe: P.Lelić, Buljubašić 2, Eter, F.Lelić 1, Mrđenović, Barišić Jaman 3, Rotim, Kedžo, Markotić 4, Rajković, Obad, Kević 4, Tomašević, Blažević 2, Velić 4, Šunjić (18 obrana).

Trener: Kasim Kamenica.

SEDMERCI: EMC Split 0/2, Nexe 2/3 (Barišić Jaman 2).

ISKLJUČENJA: EMC Split 8 minuta (Čelić 2+2, A.Žeravica,Batinović), Nexe 10 minuta (Mrđenović, Blažević,Eter 2+2,Buljubašić).

Tekst: RK Nexe


Izdvojeno

Reci što misliš!