Sport / Rukomet

Gromovi pregazili Medvjede

Gromovi pregazili Medvjede

Lijepo i na trenutke atraktivno, očekivano i potpuno zasluženo rukometaši Nexea upisali su nova dva boda i pobjedu broj 22 ovogodišnje Premier lige. Stradao je Medveščak sa 29:36.

Medveščak se borio, no trojica raspoloženih pojedinaca nisu bila dovoljna za iznenađenje i veći otpor novom-starom doprvaku Hrvatske.

Početnih 1:0 i 2:1 ubrzo je dostignuto i od pete minute pa do kraja utakmice Nexe je bio u rezultatskoj prednosti. Tijekom prvoga dijela utakmice ta je prednost iznosila i +5 no, „crna rupa" i sedam minuta bez postignutog zgoditka doveli su nas do „neuvjerljivih" 15:17 na poluvremenu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Početak nastavka donosi  seriju Nexe-a 6:2, odlazi se na šest razlike i rutinirano održava prednost do kraja. Zadnji taktovi sirene Doma športova donose konačnih 29:36. Franjo Lelić predvodio je strijelce Nexea s ukupno 9 zgoditaka, Eter je dodao 6, a Markotić i Kević po pet. Mrđenović i Eter iznudili su šest od osam sedmeraca, Perica Lelić obranio je dva od Medveščakova tri. Zagrepčane su predvodili Didić i Kontrec s ukupno 18 zgoditaka.

b75ff503ef438c5045d2c455629036ca.jpg

Tin Kontrec, „naše gore list" na privremenom boravku u Zagrebu, o utakmici kaže:

„ U goste nam je došao viceprvak Hrvatske, jedina momčad koja je uz bok Zagrebu. Nexe je puno kvalitetniji od velike većine momčadi naše lige, tako i od nas. Mi smo željeli pružiti što bolji otpor i uspjeli smo u tome, barem 40-ak minuta. Naša je igra danas omogućila odličan učinak Marka Didića (10 zgoditaka), Josipa Pivca (9 obrana) i mojih 8 zgoditaka, ali ponavljam to je rezultat igre naše momčadi bez koje ne bi bilo ni ovih pojedinačnih uspjeha. Danas mi, sutra netko drugi...to je rukomet."

O povratku u Našice i Nexe: „Da budem iskren, mnogi su me to pitali. Ne znam što će biti, ugovor s Medveščakom mi istječe na kraju ove sezone. Na meni je da ga odradim pošteno do kraja, a onda tko zna..."

Tekst: RK Nexe

  


Izdvojeno

Reci što misliš!