Sport / Rukomet

Čarobna igra Nexea

Čarobna igra Nexea

„Dođi u Našice, zbog igre čarobne....." kaže jedan stih klupske himne. Igra protiv Karlovačke banke uistinu je bila čarobna.

Nakon nekoliko slabijih utakmica, Nexe je konačno igrao rukomet, lopta je bila brza i precizna, igrači puni žara i ideja, lepršavi i graciozni, moćni. Gledatelji su uživali u svakom potezu, atmosfera u dvorani već neko vrijeme nije bila tako pozitivna i opuštena.

Pogled na statistiku otkriva nekoliko zanimljivih detalja: 17 asistencija igrača Nexea (Blažević 4), Karlovačka banka bez kontra napada, Mrđenović 9 od 9, Barišić Jaman 7 od 8, Buljubašić 5 blokada, golmani 16 obrana, agresivna i pokretljiva obrana koja je rezultirala s 14 gostujućih tehničkih pogrešaka i primljenih tek osam zgoditaka u drugome dijelu. Letjeli su „zepelini" s igračem manje, pa dvostruki s krila na crtu, sijevale kontre. Svaki je vratar odradio 20 minuta – svaki vrhunski.

 

48aa5382b5fb0cfc99d712d47e047be0.jpg

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon 16:12 u prvih 30 minuta utakmice, Nexe u nastavku još pojačava, ulazi u seriju 9:3, razlika prelazi +10, osvojena su nova dva boda i matematički osiguran naslov viceprvaka Hrvatske, treću godinu za redom. Svima čestitka i pohvala, za utakmicu protiv karlovčana, ali i cijelo prvenstvo. Nije mala stvar biti drugi u prvenstvu zemlje svjetskih prvaka i olimpijskih pobjednika.

„Hobotnica", „Kralj", „Grizli" (posuđujem nadimke navijača za kapetana) Mrđenović postigao je devet iz devet pokušaja, zaradio dva sedmerca. Saša Barišić Jaman za sedam zgoditaka potrošio je tek loptu više. Ali i svi drugi, jer jučer je pobijedila momčad, svaki je kotačić stroja vodio k pobjedi.

16334bdad7d06d17dff4fedb55164968.jpg

Marko Mrđenović: „Danas smo nakon dosta vremena bili pravi, izvukli smo se iz mrtvila i mini krize koja nas je sputavala u nekoliko posljednjih utakmica. Posebno mi je drago zbog naše publike što smo ih podsjetili kako zapravo Nexe igra. Cijela je momčad odigrala odlično. Puno je lopti došlo na moju poziciju, a to sam iskoristio za devet zgoditaka i dva iznuđena sedmerca. Nadam se da je ova utakmica označila povratak na stare staze našeg atraktivnog i efikasnog rukometa. Napad je danas funkcionirao odlično, ali je ključ ipak bio u vrhunskoj obrani. Odlično smo otvorili drugi dio utakmice, posebno u obrani, i to je rezultiralo uvjerljivom pobjedom i činjenicom da smo u nastavku primili tek osam zgoditaka."

Nikola Raič: „Nexe je danas zasluženo pobijedio te pokazao i dokazao veliku kvalitetu. Utakmica je odlučena početkom nastavka kada su domaćini pojačali igru u obrani. Nexe ima široku i kvalitetnu klupu, nametnuli su nam tempo koji nismo mogli pratiti. Našoj momčadi nedostaje iskustva, ali i širine kako bi kvalitetnije mogli igrati protiv ekipa kao što je Nexe. Nekoliko nam je igrača ozlijeđeno, danas su nam evidentno nedostajali, no mi se ne predajemo nego idemo hrabro dalje."

Premier liga, 23.kolo

RK Nexe – RK Karlovačka banka 33:20 (16:12)

ŠŠD OS Kralja Tomislava, Gledatelja: 300.

Suci: Marko Lovrić i Siniša Tanasić (obojica Zagreb)

Nadzornik: Damir Sarajlić (Velika Gorica)

NEXE: P.Lelić ( 7 obrana), Buljubašić, Eter 3, F. Lelić 1, Mrđenović 9, Barišić-Jaman 7, Rotim, Kedžo 3, Markotić 2, Rajković (6 obrana), Obad 1, Kević 4, Tomašević 1, Blažević , Velić 2, Šunjić (3 obrane).

Trener: Kasim Kamenica

RK KARLOVAČKA BANKA: Prezelj (6 obrana), Benković, Batinić 5, Đanković, Obranović 1, M.Štrucelj 1, Višnić, Smojver 1, D.Štrucelj 1, Mandalinić 6, Raič 3, Bačić 2,Bilušić (4 obrane).

Trener: Dražen Požar

SEDMERCI: Nexe 1/2 (Markotić), Karlovačka banka 2/3 (Batinić 2)

ISKLJUČENJA: Nexe 8 minuta, Karlovačka banka 4 minute.

Tekst: RK Nexe

  


Izdvojeno

Reci što misliš!