Sport / Rukomet

Tijesna pobjeda RK Nexe

Tijesna pobjeda RK Nexe

Na kraju utakmice više nisam imao noktiju na rukama, otišli bi i oni na nogama, ali se nisam dobro zagrijao pa mi je bio problem doprijeti do njih. Ako smo poslije utakmice u Poreču opravdano prozvali suce zbog izgubljenog boda onda sada moramo biti dosljedni i pošteni te,također opravdano, prozvati sami sebe i upitati se: KAKVA JE OVO IGRA BILA? Kiša pogrešaka u napadu i propuh u obrani. Upisat ćemo dva boda, a sve ostalo što prije zaboraviti. Ne želim ovim riječima omalovažiti momčad Splita, odigrali su pošteno, srčano i atraktivno, došli su se nadigravati i uživati u rukometu, na kraju su mogli i do boda.

Split je u prvome dijelu uglavnom vodio, najviše +3 u 24.minuti (15:18) i 16:19 minutu kasnije. U tih posljednji pet minuta prvoga dijela Nexe serijom 6:1 dolazi do svoje najveće prednosti i na poluvrijeme odlazimo s 22:20. Početkom nastavka ta prednost čak i raste na 24:20 u 33.minuti. No,Split se ne predaje i sada gosti serijom 8:3 dolaze ponovno u prednost (27:28 u 46.minuti). Malo igre gol za gol, pa opravdana tri isključenja za goste,pa prednost Nexea od tri zgoditka u 56.minuti,pa se Split vraća na samo jedan zgoditak zaostatka, pa ponovno gol za gol, pa na kraju skoro pa-pa. Završilo je sretno i spretno 35:34. Franjo Lelić (10 zgoditaka) i Saša Barišić Jaman (8 pogodaka) odnijeli su nas do pobijede zabivši nešto više od polovice naših golova. Franjo je za deset zgoditaka potrošio jedanaest lopti, tek je jedan udarac iz sedmerca zaustavila vratnica. Kod gostiju odlična petorka – Anđelko Žeravica s 11, Arapović 7, Varvodić 6, Batinović 5 i Slišković 4 zgoditka. Vratar Splita Vukas upisao je 11 obrana. U slijedećem, 22.kolu, gostujemo u Puli. Nadam se da će se nokti do tada oporaviti...

tNmj7.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Željko Babić, trener Splita nakon utakmice je rekao: „Obje su momčadi odigrale odličnu utakmicu. Mi smo u zadnjem napadu imali priliku osvojiti bod što bi bio povijesni rezultat. Ekipa Nexea, na čelu sa svojim trenerom, vrlo je dobra i iskusna, kaznili su sve propuste moje mlade momčadi. Imali smo dobru priliku uzeti bod u Našicama koji bi nam dao veliko samopouzdanje. No to je sport, na kraju smo ipak izgubili. Trebamo nastaviti kvalitetno raditi i pojačati koncentraciju u završnicama utakmica kako nam se ne bi ponovile današnje pogreške. Moji igrači na kraju nisu izdržali pritisak, napravili su nekoliko bespotrebnih pogrešaka pred kraj utakmice i to je rezultiralo porazom. Mi smo imali priliku napraviti pozitivan rezultat no nismo ju iskoristili. Gradili smo rezultat cijelu utakmicu, bili smo u dobroj poziciji za iznenađenje no nismo to sve uspjeli naplatiti. Iako tek s jedan razlike, pobjeda Nexea je apsolutno zaslužena i ja mogu samo čestitati našičanima na pobijedi. Mi ćemo iskustvo iz ove utakmice iskoristiti za ogled u četvrt finalu Kupa (13.travnja u Splitu), nadati se da će igrači Nexea imati loš dan i tu tražiti svoju priliku za plasman na završnicu Kupa. Znam da će i to biti vrlo teško jer momčad Nexea je apsolutni favorit i u toj utakmici no, sportski je nadati se."

Nakon šest tjedana izbivanja zbog ozlijede u redove Nexea vratio se Mario Obad: „Bila je ovo teška utakmica. Split me iznenadio svojom igrom, dokazali su da su vrlo dobra ekipa. Došli su bez imperativa, došli su se nadigravati. Mi smo malo „lakše" ušli u utakmicu i do kraja nismo pronašli idealnu igru kako u obrani tako ni u napadu. Split je igrao strpljivo, tražili su svoju priliku i na kraju nas skoro i iznenadili. Puno nam toga danas nije polazilo za rukom, iz minute u minutu smo bivali sve nervozniji. Najvažnije je da smo pobijedili i osvojili nova dva boda. Vjerujem da ćemo već slijedeću utakmicu odigrati puno bolje i kvalitetnije. Meni je jako drago da sam konačno počeo trenirati i igrati i nadam se da ću kroz treninge slijedeći tjedan još napredovati i vratiti se u formu što prije. Ozljeda je iza mene, sada treba raditi kako bi se vratio pravi osjećaj i preciznost. Bit ćemo svi mi već na slijedećoj utakmici puno bolji nego danas."

RK NEXE –RK EMC SPLIT 35:34 (22:20)

Premijer liga - 21. kolo

ŠŠD OS Kralja Tomislava, Gledatelja: 400.

Suci: Robert Bernobić i Nikša Kalčić (obojica Rijeka)

Nadzornik: Boris Crnojević (Kutina)

NEXE: P.Lelić ( 5 obrana), Buljubašić, Eter 1, F. Lelić 10, Mrđenović 3, Barišić-Jaman 8, Rotim, Kedžo 2, Markotić 2 , Kapular, Obad 1, Kević 3, Tomašević 1, Blažević 4, Velić, Šunjić (2 obrane).

Trener: Kasim Kamenica

EMC SPLIT: Cvitković, Ilić, Ćelić, Šolić, Batinović 5, A.Žeravica 11, Varvodić 6, Vukas (11 obrana), Arapović 7, Bernat, H.Žeravica 1, Slišković 4, Galić.

Trener: Željko Babić

SEDMERCI: Nexe 3/7 (F.Lelić 3), EMC Split 1/1 (Batinović)

ISKLJUČENJA: Nexe 10 min., Međimurje 10 min.

{youtube}zKRpQo5V2mI{/youtube}


Izdvojeno

Reci što misliš!