Sport / Rukomet

EHF EURO 2014: Hrvatice izgubile od Šveđanki, u Osijeku pobjede Francuske i Crne Gore

EHF EURO 2014: Hrvatice izgubile od Šveđanki, u Osijeku pobjede Francuske i Crne Gore

Na otvorenju Europskog prvenstva u rukometu za žene koje se igra u Hrvatskoj i Mađarskoj, Hrvatska je u Varaždinu izgubila od Švedske 30:28. U Osijeku Francuska bolja od Slovačke, a Crna Gora od Srbije.

Utakmicama 1. kola u skupinama C i D u Varaždinu i Osijeku u ponedjeljak je započeo i hrvatski dio Europskog prvenstva za rukometašice, koje zajednički organiziraju Hrvatska i Mađarska. U Varaždinu je Hrvatska izgubila o Švedske 30:28 (17-17), a poraz bi na kraju mogao biti i koban za Hrvatsku koju još očekuju dvoboji s Nizozemskama i Nijemicama. Prvi strijelci kod Hrvatske bili su Andrea Penezić i Maja Zebić s po 6 zgoditaka, dok je kod Šveđanki Isabelle Gullden dala sedam, Ida Oden pet zgoditaka, a odlična je bila vratarka Filippa Idhen s 12 obrana. U drugom dvoboju skupine Nizozemska je pobijedila Njemačku 29:26. Kod Nizozemki su najbolje bile Polman sa sedam i Groot sa šest, dok su Nijemice predvodile Naidzinavisius i Huber sa po šest pogodaka. U drugom kolu u srijedu Hrvatska igra protiv Njemačke, dok se u drugom susretu sastaju Švedska i Nizozemska. Izjave izbornika Vladimira Canjuge i igračica poslušajte u audio prilogu.

U Osijeku se igra skupina D. U ponedjeljak su u prvom susretu od 18 sati Francuskinje bile bolje od Slovakinja s 21-18 (7-9). Iako su Slovakinje vodile u prvom poluvremenu Francuskinje su drugi dio dobile s 14-9. Najbolja je bila Dembele koja je postigla šest zgoditaka, a kod Slovakinja Skolkova i Trebuhova sa po četiri gola.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugom susretu dana rukometašice Srbije poražene su od Crnogorki 22:19 (10:8). Bio je to dvoboj svjetskih doprvakinja i aktualnih europskih prvakinja, a igralo se pred oko 2.000 gledatelja u osječkoj dvorani Gradski vrt. Rukometašice Srbije bile su oslabljene neigranjem ponajboljih igračica zbog ozljeda, tako da nisu uspjele ravnopravno se suprotstaviti organiziranoj i agresivnoj igri Crnogorki. Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Andrea Lekić sa šest golova, a u pobjedničkoj ekipi su Katarina Bulatović, Milena Knežević i Suzana Lazović postigle po pet golova. 

U drugom kolu skupine D u Osijeku, koje je na rasporedu 10. prosinca, Srbija igra protiv Francuske, a Crna Gora protiv Slovačke.

Tekst: Radio Osijek
Foto: Zoran Osijek/SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!