Sport / Rukomet

Turski reprezentativac novi član RK Nexea

Turski reprezentativac novi član RK Nexea

Desni vanjski turske reprezentacije, Can Çelebi, novi je igrač rukometnoga kluba Nexe. Can je rođen 27.04.1990. u Ankari, a u dosadašnjoj je karijeri igrao za prvoligaške klubove iz rodnoga grada - Mili Piyango i Özel Idare koji su igrali i europske kupove. Visok je 196 centimetara i težak 100 kilograma.



Naš je novi igrač trenutačno u Portugalu s reprezentacijom Turske na Svjetskim sveučilišnim igrama. Krajem srpnja uspješno je branio boje svoje zemlje na Europskim studentskim igrama u Nizozemskoj iz koje se vratio s brončanom medaljom.

„Sretan sam što dolazim u Hrvatsku, puno sam dobroga čuo o rukometnom klubu Nexe. U Našice stižem 14.kolovoza.“ – kaže Can na početku našega razgovora.

Turska ima pregršt odličnih igrača koji se ipak nerado odlučuju na odlazak u inozemstvo…
„Da, ja sam jedini reprezentativac koji odlazi van, jedini koji će igrati izvan Turske. Jako sam sretan što dolazim u Nexe, vjerujem kako je ovo veliki korak u mojoj karijeri i kako ćemo svi biti zadovoljni. Moj rukometni napredak koristiti će i Nexeu i meni i reprezentaciji Turske.“

Očekuju te nastupi na četiri kolosijeka…
„Posebno se veselim SEHA ligi, veselim se utakmicama protiv svih tih jakih klubova i odličnih igrača. Veselim se i igranju u EHF kupu te natjecanjima u Hrvatskoj. Vjerujem kako ću se brzo prilagoditi novim suigračima, Našicama i Hrvatskoj. Vjerujem u sebe i vjerujem kako ću kvalitetno odgovoriti na sve zahtjeve koji se pojave.“

U naslovu smo koristili velike riječi. Can Çelebi ima odlične preporuke i vjerujemo kako će biti pravo pojačanje za Nexe.

Tekst: Vjekoslav Mahovlić


Izdvojeno

Reci što misliš!