Sport / Nogomet

FOTO i VIDEO: Osijek pojeo Cibaliju!

FOTO i VIDEO: Osijek pojeo Cibaliju!

  Dugo Osijek i njegovi navijači nisu živjeli za neku utakmicu kao što je bila ova današnja. Njihova nadanja u potpunosti su se ispunila jer je Osijek odigrao vrhunsku predstavu i porazio Vinkovčane sa 3:0.

Nakon što su 1999. godine Osijek i Cibalia odigrali za neke kontrovezno finale, a kuglice ih zimus spojile u polufinalu ovogodišnjega Kupa navijači iz obiju tabora sa nestrpljenjem su čekali trenutak da utakmica napokon i otpočne.

Osijek koji je ove nedjelje promjenio trenera i doveo bivšeg stratega nebesko plavih Stanka Mršića  i Cibalia sa odličnim Toplakom od početka su krenuli vrlo aktivno i vidjelo se kako je i jednima i drugima ova utakmica iznimno važna. Unatoč tome prvih 25 minuta pred oko 5000 gledatelja proteklo je u igri između dva 16-erca da bi tada Osijek uubacio u višu brzinu.

maglica495

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 27. minuti Perošević je izveo slobodan udarac, a Anton Maglica glavom skreće loptu u mrežu. Izazvalo je to pravu euforiju na istoku i jugoistoku, dok je sjever gdje su se smjestili Ultrasi zanijemio. Oslobodilo je to u potpunosti Osječane koji su na krilima gola i publike jurnuli ka golu gostiju što im se još jednom isplatilo u 36. minuti kada ponovo Maglica, ovoga puta na asistenciju Šorše i nespretne obrane, zabija za 2:0.

os-cib 1 495

Nastavak utakmice donio je blagu inicijativu gostiju koji su pokušali umanjiti rezultat i tako stvoriti kvalitetniju poziciju za uzvrat. Umalo im se to isplatilo kada Bartolović puca, ali Vargić brani.

[span class=camera]GALERIJA: Osijek - Cibalia 3:0[/span]

Prijelomni trenutak - Vargićeva obrana penala

Malo je nedostajalo da Osijek upropasti sve što je gradio prvih 58. minuta utakmice kada Jugović ruši Radotića, a sudac Gabrilo pokazuje na udarac sa 11 metara. Bartolović je preuzeo odgovornost, ali Vargić čita njegov udarac i odlično reakcijom brani svoja vrata.

Na krilima obrane, došli su domaći i do trećega gola. Šorša je izborio udarac iz kuta, a nakon odbijanaca lopta dolazi do Vrgoča koji ju zakucava u mrežu za eurupciju Gradskoga vrta. 

os-cib 2 495

Odlična je to predstava Osijeka bila, a dio zasluge sigurno zaslužuje i Stanko Mršić koji je očito uspio razdrmati uspavane bijelo-plave. Koliko im je ova pobjeda bila važna govori i slavlje sa navijačima na kraju utakmice, a kao trenutak koji će se pamtiti je utrčavanje Ive Smoje na istočnu tribinu te njegov povratak na teren zajedno sa sinom. 

Uzvrat u Vinkovcima na rasporedu je 18. travnja, a nadamo se kako će dekor na tribinama biti sličan današnjem. 

ultrasi495

[important title=Navijači]Kohorta i Ultrasi dali su sve od sebe kako bi ova utakmica bila dostojna slavonskog derbija. Pirotehnički show s obje strane nakratko je zaustavio igru, a čini nam se kako je sudac to učinio više u svjetlu nedavnih događaja u Puli. 

Više razloga za veselje imala je Kohorta koja se u velikome broju sprema i u Vinkovce, a nakon današnjeg rezultata nadaju se proslavi plasmana u finale Kupa što bi bio najveći uspjeh nakon već spomenute 99. godine[/important]

VIDEO:

 

Tekst: T.Maltašić/SiB.hr
Foto: M.Banić/SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!