Sport / Ostalo

VIDEO: Pannonian 2010 - MTBX 4X

VIDEO: Pannonian 2010 - MTBX 4X

 

Danas je bio posljednji dan Jedanaestog po redu natjecanja u ekstremnim sportovima «Pannonian Challenge uz Osječko». Sve aktivnosti preseljenu su na trim stazu na lijevoj obali Drave gdje su gledatelji mogli uživati u mountain bike four-crossu, jedinoj disciplini u kojoj se natjecatelji za prvo mjesto bore i doslovno. Uz to, danas se natjecalo i u BMX i mountain bike dirtu, izvođenju vratolomija na zemljanoj stazi.
654272cb212eb717373b45205547314f.jpg
Mountain bike four-cross atraktivna je disciplina u kojoj se u isto vrijeme natječu četvorica vozača koji u što kraćem roku moraju završiti stazu punu rampi, skokova i oštrih zavoja. Ono što four-cross čini posebno zanimljivim je i što je dozvoljen fizički kontakt između vozača.
Kako bi se natjecalo u four-crossu potrebno je imati kvalitetan bicikl koji može izdržati skokove i zavoje, a čija se vrijednost nerijetko mjeri u desetcima tisuća kuna. Uz to od velike je važnosti i dobra zaštitna oprema.Ni u four-crossu danas nije nedostajalo svjetskih imena. Nastupio je i Damjan Siriski, Češki prvak i jedan od najboljih europskih vozača. On nam je otkrio kako pobijediti u four-crossu, a recept je jednostavan.

 

DAMJAN SIRISKI(Češka):
«Staza se čini da je lagana, ali ustvari nije. U svakom slučaju bit će zabavno voziti. Da bi se pobijedilo u fourcrossu najvažnija je koncentracija, na početku utrke treba svom snagom pedalirati i to je to»

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, unatoč trudu organizatora koji su ove godine posebnu pozornost pridodali osiguranju, doživljaji nekih od natjecatelja na ovom Pannonianu bit će pokvareni neugodnim iskustvom. Naime, nekolicini njih ukradeni su skupocjeni bicikli.
Natjecanjem u najboljem triku na BMX-u i mountain bikeu danas je završen «jedanaesti Pannonian Challenge uz Osječko», a prije nekoliko trenutaka najboljim vozačima u današnjim disciplinama podijeljene su i nagrade. Za iduću godinu organizatori najavljuju brojne novosti, te dodaju kako će se najviše truda uložiti u mjesta za gledatelje kojih je svake godine sve više.

VIDEO:

{youtube}62RGbYFYl58{/youtube}

TEKST I VIDEO: www.stv.hr

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!