Sport / Ostalo

Final fight Osijek - počela prodaja ulaznica [prodajna mjesta]

Final fight Osijek - počela prodaja ulaznica [prodajna mjesta]

Samo dva tjedna nakon Zadra Final Fight Championship stiže u Osijek. Treći ovogodišnji event donosi nam FFC debi bivšeg UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji Ricca Rodrigueza.

35-ogodišnji Amerikanac u svijet slobodne borbe ušao je s vrhunskim bjj zaleđem, a MMA debi odradio je 1999. Samo godinu dana kasnije borio se u PRIDE-u i u svom prvom meču za japansku promociju odlukom je svladao Garyja Goodridgea. Prije dolaska u UFC 2001. osvojio je naslov prvaka King Of The Cage organizacije u meču s budućim izazivačem za UFC-ov i Strikeforceov naslov Paulom Buentellom. Nakon pet uzastopnih pobjeda u Ultimate Fighting Championshipu u rujnu 2002. dobio je priliku boriti se za naslov prvaka protiv legendarnog Randyja Couturea. Rodriguez je u petoj rundi nemilosrdnim udarcima laktom u parteru prisilio Couturea na verbalnu predaju i postao prvi borac meksičkog podrijetla koji je ponio UFC-ov pojas. U priprema za okršaj s „The Naturalom" pomagali su mu najbolji borci tog vremena „Smashing Machine" Mark Kerr i Tito Ortiz. Naslov je izgubio u prvoj obrani od „Maine-iaca" Tima Sylvije.

Nastavak karijere Rodrigueza je odveo na borilišta u Izraelu, Brazilu, Engleskoj, Filipinima, Rusiji, Poljskoj, Meksiku i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a nakon nastupa protiv Ante Delije u Dubrovniku potpisao je ugovor na tri borbe s Final Fight Championshipom. U Gradskom vrtu vidjet ćemo ga protiv 24-ogodišnjeg Poljaka Blazeja Wojcika koji će u okršaj s bivšim UFC-ovim prvakom ući s omjerom 3-2.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Walking Trouble" Ante Delija nakon uvjerljivog nastupa protiv Michaila Laprakisa na Gripama, vraća se u FFC u meču s najvećim albanskim talentom Egzonom Selmanijem. U Osijeku će, samo dva tjedna nakon pobjede nad Bojanom Kosednarom u sjajnom meču, nastupiti još jedan član Gladiator tima Antun Račić. U ring će ući s nadarenim Ukrajincem Artakom Nazaryanom koji je neporažen u karijeri u kojoj je sve četiri pobjede ostvario prisiljavanjem na predaju.

Vraća se i uspješni MMA dvojac iz Splita – Ivan Gluhak i Matej Batinić. Velteraš Gluhak je u svom debiju za FFC pobijedio Dejana Miloševića i borit će se s Mađarom Laszlom Senyeijem (3-0 u profesionalnom MMA-u, ima i amaterski skor od 5-0). Batinić će se u poluteškoj kategoriji boriti s još jednim Mađarom Sandorom Okrosom koji je pobijedio u 14 od 16 mečeva.

ffc 1

Kick boks dio FFC-a 5 donosi nam povratak pobjednika SuperKombatovog Grand Prixa Pavela Zhuravleva. „Kajman" je već dobro poznat hrvatskoj publici, a svoju nokautersku moć potvrdio je još jednom protiv Luce Panta u Splitu. Tu je i „Drakulin sin" Sebastian Ciobanu. Rumunj je u karijeri pobjeđivao Dževada Poturka, Romana Kleibla, Mighty Moa, Alija Cenika i Douga Vineya. Svoj prvi meč za FFC u Slavoniji će imati i član OFC-a, WBC-ev i KOTR svjetski prvak Ivan Stanić koji će se boriti s Josipom Semrenom. Gledatelji Fight Channela Semrena su mogli upoznati na turniru Sarajevo Fight 2. Dva tjedna nakon meča u Zadru u akciju će se vratiti i veteran Igor Mihaljević. Nakon što je zahvaljujući fantastičnim lijevim krošeima pobijedio Varnicu u Zadru, Cro Copov sparing partner čeka ime novog protivnika jer se Slovenac Rok Štrucl morao povući iz borbe zbog ozljede koljena.

Final Fight Championship 5 održava se u Osijeku u dvorani Gradski vrt 24. svibnja. Ulaznice se mogu kupiti u sustavu Eventima.

ffc 2

ffc 3

[important title=Nagradna igra]Dobitnici su: Borna Wertag, Jelena Čalo, Ines Šehu, Goran Vidaković, Marko  Vidaković, Antonija Tobler, Ivan Smiljanić, Jelena Lučić, Robert Karasek i Marko Milić[/important]

Izvor: Fightsite.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!