Sport / Ostalo

Sportaš godine - Baranja

Sportaš godine - Baranja

Zajednica sportskih udruga Beli Manastir proglasila je najbolje i najperspektivnije baranjske sportaše, sportašice i sportske kolektive za proteklu godinu.

Svečanost je ovaj put održana pred prepunim tribinama belomanastirske nastavno-sportske dvorane u sklopu završnice Zimske malonogometne lige. Za najperspektivniju sportašicu proglašena je mlada karatašica KK Beli Manastir '98. Anja Ćuk. Na temelju prošlogodišnjih rezultata, najperspektivniji baranjski sportaš je Mario Banek, član STK Beli Manastir i STK Vodovod Osijek. Ekipa učenica KK Beli Manastir '98., pak, najperspektivniji je baranjski sportski kolektiv u 2010. godini.
Što se najbolje sportašice tiče, neprijeporna je bila gimnastičarka Dajana Mrđa, članica GD Beli Manastir. Prošle je godine postala bogatija za 4 zlata i dva srebra, osvojenih s juniorsko-seniorskom ekipom, te po tri zlata i srebra osvojena u pojedinačnoj konkurenciji. Najbolji sportaš Baranje je Ivan Priselac iz Tae kwon do kluba Kneževi Vinogradi. Tijekom protekle godine nastupio je na devet turnira i okitio se sa sedam medalja, od kojih dvije najsjajnije. Između pet nominiranih sportskih kolektiva, pobjedu je odnio Ženski odbojkaški klub Bilje. Odbojkašice su prošle godine ostvarile najveći uspjeh od osnivanja, plasiravši se na treće mjesto Druge hrvatske odbojkaške lige - istok. Jesenski dio natjecanja donio je još bolje rezultate i prvo mjesto na ljestvici, a Biljanke su postale i pobjednice Kupa regije istok. Zaslužnim sportskim djelatnicima dodijeljene su plakete, a njihovi nositelji postali su Vlasta Kajtar iz Belog Manastira te Stjepan Baksa iz Kozarca. Na postignutim uspjesima nagrađenima je čestitao predsjednik ZSU Beli Manastir Branimir Leko.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: I. Getto (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!