Sport / Ostalo

Osječanke druge u Novom Sadu

Osječanke druge u Novom Sadu

Ovo je prvi takav festival, koji će prerasti u tradicionalni skup odbojkaških klubova u kategorijama pionira, pionirki, kadeta i kadetkinja. Ove godine sudjelovale su 92 ekipe s područja bivše Jugoslavije. Ogledi su se održavali na 12 terena u 5 sportskih dvorana.

Domaćini i organizatori ovog turnira dali su si truda i na vrlo uspješan način organizirali ovo natjecanje. Preko stotinu sudaca i 50 volontera „opsluživalo“ je oko tisuću natjecatelja te još stotinjak trenera, pomoćnog osoblja i dr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U vrlo jakoj konkurenciji, ekipa Grada Osijeka (sastavljena od igračica iz tri kluba: ŽOK "Osijek", AOK "Osijek" i OK "Agrotehnika") pod vodstvom trenerice Vanje Jakšetić u konkurenciji 32 ekipe osvojila je izvrsno drugo mjesto. Prvog dana turnira odigrala je utakmice protiv sljedećih protivnika: OK "Beočin" Beočin, ŽOK "Vojvodina" Novi Sad i ŽOK "Vrbas" Vrbas" i ostvarila tri uvjerljive pobjede. Kao pobjednik skupine ekipa Grada Osijeka plasirala se u sljedeći krug natjecanja u kojemu su ostvarile pobjede nad ekipama OK "NS-tim" Novi Sad i ŽOK "Maks" Šid, a s ekipom OK "Partizan" iz Sremskih Karlovaca odigrali su 1:1 (utakmice su igrane na dva seta) što im je bilo dovoljno da zaigraju i  u završnom danu turnira. U polufinalu, s druge strane mreže če kala ih je ekipa ŽOK "Novi Sad" koju su lakoćom svladali 2:0. Finale je bilo neizvjesno, no na kraju, nakon tri seta pobjedu je ostvarila ekipa OK "As" iz Beograda, tako da se igračice Osijeka kući vraćaju sa srebrnom medaljom oko vrata.


Izdvojeno

Reci što misliš!