Sport / Ostalo

VIDEO: ATLETIKA - “Trofej Slavonija"

VIDEO: ATLETIKA - “Trofej Slavonija

31536ea466ae1447c2f19f616fff77e7.jpg
Tradicija je gotovo dugačka kao “Hanžek”. Istina, “Trofej Slavonija” je zbog rata i uništene tartan staze imao višegodišnji prekid. No osječki atletski miting, i dalje smo dojma, traži svoje mjesto pod suncem. Zasad se organizatori mogu zadovoljiti jedino time što se tradicija održava. Istina, ove godine, čak je miting dobio novu dimenziju natjecanjem skakača s motkom gdje su nastupili i skakači s A olimpijskom normom. Razlog “pojačavanju” natjecanja u skoku s motkom leži u činjenici što u Osijeku postoji golemi potencijal u Ivanu Horvatu. Ako i on jednog dana dostigne svjetsku razinu, moglo bi na Trofeju središnje natjecanje biti upravo u skoku s motkom, nešto slično kao što su u Splitu organizirali miting skakačica. Naravno, sve ovisi o tome u kojem će pravcu ići Ivanova karijera. Vjerujemo da će mu razvoj ubrzati boravak u Bubkinoj akademiji. U nedjelju nam je 17-godišnji seniorski hrvatski rekorder potvrdio kako će posjetiti “tvornicu motkaša” slavnog svjetskog rekordera.
- Zasad je odluka da dok god idem u školu, to bude tijekom praznika. Posebice bi mi moglo pomoći u zimi jer vjerujem da su tamo vrhunski uvjeti za rad.
A dok Horvat ne “naraste”, morat ćemo se zadovoljiti posjetom na mitingu od tek tristotinjak gledatelja ne računajući one koji su aktivno uključeni u organizaciju ili natjecanje. Zapravo, i nedavna su natjecanja to potvrdila. Stadion na atletskoj priredbi u Hrvatskoj samo mogu napuniti Blanka Vlašić, od jučer i Sandra Perković. I zato u osječkom klubu već godinama imaju želju na miting dovesti Blanku. Kontakti s njezinim ocem Joškom postoje. Iz Splita nikada ni jedne godine nije stigla odbijenica, ali nam se čini da se u Slavoniji Žito u ovom slučaju moraju ponašati po načelu strpljen-spašen. Zato uopće nije nerealno da se Sandra Perković pojavi u Osijeku. Zašto to nije bilo ove godine otkrio nam je Ivan Rimac, osječki atletičar i hrvatski reprezentativac, sada u ulozi v.d. klupskog tajnika.
- Nas nekolicina stvarno smo dobri prijatelji sa Sandrom i imala je želju čak doći. Međutim, problem je što mi imamo samo jednu zaštitnu mrežu za bacačke discipline koja je postavljena na pomoćnom igralištu. Kada bi se nabavile dvije, mislim da nikakvih problema ne bi bilo da Sandra nastupi u Gradskom vrtu - kazao je Rimac.
Inače, bacačka natjecanja u Osijeku se odvijaju na pomoćnom igralištu. No osim naravno zbog toga što se radi o prvakinji Europe i svjetskoj klasi, Sandru se ne bi moglo postaviti na pomoćni teren i iz sigurnosnih razloga. U tom slučaju publika bi se prešetavala između glavnog i pomoćnog igrališta. Stoga ćemo ipak na popunjen Gradski vrt, na jednoj atletskoj priredbi, morati još pričekati.

VIDEO:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

{youtube}V1JXutcBX2M{/youtube}

TEKST: K.Lacković www.glas-slavonije.hr
VIDEO: www.stv.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!