Sport / Ostalo

Sportaš godine - Belišće

Sportaš godine - Belišće

Kao i svake godine na drugi dan Božića, Zajednica sportskih Udruga grada Belišća održala je svečani izbor najboljih sportaša i klubova u protekloj godini.

I u 2010.-oj najveći broj nagrada pripao je članovima Kajak kluba Belišće, a završen i tradicionalni Božićni malonogometni turnir.

Belišćanski sportaši i sportašice ponovno su pojedinačnim i ekipnim nastupima ostvarili vrlo dobre rezultate.
Izvršni odbor Zajednice sportskih udruga grada Belišća najboljim sportašem grada u 2010. proglasio je kanuista Petra Sudar koja je istu nagradu ponijela i prošle godine.
Njihov klub kajak klub Belišće najuspješniji je klub grada u protekloj godini s brojnim domaćim i međunarodnim uspjesima a u svojim redovima ima i dosta hrvatskih reprezentativaca u svim kategorijama.
Priznanje za ostvarene rezultate i doprinos, razvoj i unapređenje sporta dobili su, odbojkašica Helena Fuderer, te streljačko društvo Stjepan Petnjarić Belišće, te seniorska momčad košarkaškog kluba Belišće, prošlogodišnji prvaci A2 lige Istok. Zaslužni sportski djelatnik u 2010 je Stjepan Brezovec dopredsjednik streljačkog društva Stjepan Petnjarić Belišće.
Izabrano je i osam perspektivnih mladih sportaša i sportašica a to su  Đudista Luka Anić, đudistica Lea Iharoš, kajakaš Nino Vučković, kanuist Juraj Markota, odbojkašica Patricija Plantić, rukometašica Lucija Jerbić, stolnotenisač Bernard Prelčec i košarkaš Ivan Vezmarović.
Poslije izbora najboljih sportaša odigrano je i finale 13. Božićnog malonogometnog turnira Belišće 2010. uz Osječko.
U zanimljivom finalu naslov pobjednika pripao je sastavu Cafe Bara General Von Bekers koji je svladao Egrofruktus s 4:3.
Treće mjesto pripalo je Kamenolomu Gradac. Najbolji strijelac turnira je Matko Šestanj iz Cafe bara Kolonia sa 12 pogodaka, najbolji vratar je Drago Dumančić iz Vatro TT Agrofructusa, a najbolji igrač Goran Dakić iz pobjedničke momčadi.


{youtube}Gur4brC0qDA{/youtube}

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst i video: STV.hr



Izdvojeno

Reci što misliš!