Sport / Ostalo

Novi uspjesi taekwondo kluba Osijek

Novi uspjesi taekwondo kluba Osijek

Proteklog vikenda u Bjelovaru održan je međunarodni turnir pod nazivom Bozicni turnir u taekwondou.

Turnir je organizirao taekwondo klubom "Omega"iz Bjelovara. Održan je za sve dobne skupine u borbama a na centralnom borilištu je održan predolimpiski izborni turnir za olimpiske kandidate. Na turniru je bilo prisutno 246 natjecatelja iz 31 kluba iz tri zemlje:Slovenija, Švicarska i Hrvatska. Dvoranu 4.osnovne škole u Bjelovaru popunjavaju hrabri osječki taekwondoaši s 10 boraca: mlađi kadet Filip Dolić (-33kg), mlađe kadetkinje Lucija Bede (-30kg), Hana Marković (-33kg), Rea Bede (-33kg), Laura Zahirović (-36kg), Mia Edl i Alena Vekić  (-39kg), kadeti Matija Šarić (-37kg), Ivan Filipović (-57kg) i kadetkinja TenaMarjanović (+59).

I ovaj puta su se osječki borci pobrinuli da budu ugodno iznenađenje turnira.U teškim i kvalitetnim borbama zlato osvajaju mlađa kadetkinja Hana Marković  i kadet Ivan Filipović.

Srebrno odličje osvojili su mlađe kadetkinje Lucija Bede, Rea Bede i Laura Zahirović.
Treće mjesto odlazi u ruke mlađoj kadetkinji Aleni Vekić i kadetu Matiji Šariću.
Nadomak medalje, nažalost, ostali su mlađa kadetkinja Mia Edl,mlađi kadet Filip Dolić i kadetkinja Tena Marjanović.
Glavni trener Damir Zahirović izrazito je zadovoljan uspijehom svojih boraca jer kako kaže "Dobre ljetne pripreme i konstantan rad sa mladim snagama kluba pokazali su rezultat, jer ove godine osvojeno je rekordnih 147 medalja (31 zlatna, 41 srebrna i 75 brončanih)."
Cjelokupan uspijeh taekwondo kluba Osijek potvrdio je ekipni plasmani  na visoko  5. mjesto u sveukupnom plasmanu klubova.
Na turniru su nastupili i borci iz taekwondo kluba Kneževi vinogradi mlađi kadet Nebojša Prokić (+51kg) koji je osvojio 3.mjesto i junior Ivan Priselac (-63kg) koji je izgubio u borbi za medalju.


Izdvojeno

Reci što misliš!