Sport / Ostalo

MOK Mursa namučila favorita

MOK Mursa namučila favorita

Polufinalni ogledi Kupa Hrvatske za odbojkaše dobili su očekivani rasplet, pa će se danas u 18.30 sati igrati i očekivano finale između dvije Mladosti, kaštelanske i zagrebačke.
3fb7d017ceb4234e56c86eada6454d79.jpg

Razlika je samo ta što su se Kaštelani sa Siščanima obračunali vrlo lako, dok su se Zagrepčani s Osječanima itekako namučili, no takav rasplet smo i prognozirali. Ipak je Mursa prvoplasirana momčad Prve hrvatske lige,  i to bez poraza, odnosno kvalitetu za nositi se s pomlađenom Mladosti imaju što su sinoć i pokazali.
Osječani su u prvom setu hvatali priključak, lovili zaostatak od četiri poena razlike, odnosno Mladost ih je dugo lomila, ali nisu se energični Osječani dali. Iskoristili su nekoliko loših poteza Zagrepčana, odnosno lopte koje su završili u autu, te se sa 21:21 odvojili na 23:21, a dva poena prednosti uspjeli su sačuvati do kraja prvog seta. Od bloka Mladosti lopta se odbila u aut, što je značilo 1:0 u setovima za jučerašnjeg gosta u drugom polufinalnom ogledu Kupa. Zanimljiv je bio i dugi set, odnosno igralo se jako dobro i 'lijepo', iako ne može se kazati da je netko prednost  ostvario radeći nešto posebno dobro, već su se uglavnom koristile pogreške protivnika. Okrenuli su Zagrepčani prednost Osijeka od 12:11 na 17:12 u svoju korist, a serija od 5:0 nastavila se u 12:3, čime su set lagano priveli kraju.
Sredinom trećeg seta Mursa je malo pala. Malo, ali dovoljno da Mladost to iskoristi, nekoliko puta lagano poentira, i povede sa 2:1 u setovima. Činilo se da će se igrati 'maraton' u Kaštelima kada je Mursa četvrti set otvorila sa 5:0, ali je Mladost nekako držala priključak, povela 14:13, asom Išeka odlijepila se na 18:15, te privela set kraju u svoju korist.   
U drugom susretu polufinala, koji je odigran prije ovog gore opisanoga, Kaštelani su se poigrali sa mladom momčadi Siska, a da se praktički nisu pošteno ni oznojili. Dobro, možda malo i jesu u drugom i trećem setu, ali samo malo.
- Ma kakvi, nismo ni toliko – kazao je nakon susreta o znojenju ponajbolji igrač Kaštela u jučerašnjoj pobjedi Ivan Ćosić. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita



TEKST: Josip Smolić


Izdvojeno

Reci što misliš!