Sport / Ostalo

Osijek u 2011. sa 100 000 kuna potiče potencijalne olimpijce

Osijek u 2011. sa 100 000 kuna potiče potencijalne olimpijce

Grad Osijek u proračunu za 2011. godinu uvrstio je program "Olimpijske igre - London 2012." pomoću kojega se želi poticati potencijalne Osječke olimpijce.

Na popisu potencijalnih olimpijaca nalaze se David Šain iz veslačkog kluba Iktus kao potencijalni kandidat A kategorije, dok su kandidati B kategorije njegove klupske kolegice Maja Anić i Sonja Kešerec. Uz njih kao kandidat naveden je i uspješni osječki gimnastičar Robert Seligman.
Cilj programa vrijednog 100 000 kuna je stvaranje uvjeta za još kvalitetniji rad, kako bi definitvno tijekom 2011. izborili pravo nastupa na OI.
Osim navedenih sportaša pratit će se i drugi vrhunski sportaši koje temeljem ostvarenog rezultata evidentira Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski paraolimpijski odbor. S obzirom na njihove dosadašnje rezultate i uz ova sredstva, postoje realni izgledi da će osječki sport imati svoje predstavnike na OI 2012. te će se tako proširiti sadašnja lista od 10 osječkih sportaša koji su sudjelovali na Olimpijskim igrama i 2 na Paraolimpijskim igrama.

 

Tekst: SiB.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!