Sport / Ostalo

FOTO: Pannonian Challenge XIII - BMX day

FOTO: Pannonian Challenge XIII - BMX day

Najiščekivaniji dan Pannonian Challengea XIII svakako je bila subota koja je već tradicionalno rezervirana za vozače BMX-a. Uz prepune tribine i glasno bodrenje...

Najiščekivaniji dan Pannonian Challengea XIII svakako je bila subota koja je već tradicionalno rezervirana za vozače BMX-a.
bmxday4952
Uz prepune tribine i glasno bodrenje, natjecanje su započeli amateri, a ove su godine čak dva natjecatelja iz Hrvatske završila na pobjedničkom postolju, Dino Džepina na prvom i Marin Ranteš na trećem mjestu dok se između njih se smjestio Andrew Toth iz Mađarske. U finalu su još billi Marko Žido, Jakov Petrinec, Roko Jelaska, Andrija Ružić, Sandro Vego, Zvonimir Sudarić i Ivan Svalina.
bmxday4951
Nakon amatera uslijedilo je ono što su svi željno iščekivali - kvalifikacije pro vozača. Nakon dvije vožnje dobili smo i 15 finalista. Samo finale okupilo je najviše publike, tribine su bile popunjene do zadnjeg mjesta, a oni koji nisu na vrijeme zauzeli svoje mjesto u neposrednoj blizini borilišta, vratolomije su pratili preko videozida na Srednjoškolskom igralištu. Neposredno prije finala publiku su dodatno zagrijale i plesačice plesnoga studia "Shine".
bmxdayshine

U iznimno napetoj završnici, uz mnoštvo uspjelih i neuspjelih trikova, pobjednikom trinaestog Pannoniana proglašen je Daniel Dhers iz Venezuele koji je ujedno osvojio i novčanu nagradu u iznosu od 2000 eura, drugi i treći su bili Česi Michael Beran te Ondra Slez koji su osvojili 1000 odnosno 700 eura. Na četvrtom mjestu je Drew Bezanson iz Kanade s nagradom od 500 eura, a peto mjesto je osvojio neponovljivi Martyn Cooper iz Engleske s nagradom od 300 eura. Natjecatelji dalje slijede: Bjorn Mager, Igor Vukadinović, Danny Josa, Senad Grosić, Daniel Juhasz, Isaac Lesser, Zdenda Pesek, Jack Fahey, Szanto Balint i Vilibald Vitek.

bmxdaypublika
Nakon proglašenja publika se preselila u dvorište Vege, gdje su ih zabavljali Kymera, In Ruff, Ska Pécs, Srečna mladina, Sentence te kao posebno iznenađenje večeri Gužva u 16-ercu. After je održan u K Top-u.
bmxsayvega495

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

[span class=camera]GALERIJA: Pannonian Challenge XIII BMX + Punk-Rock day[/span]

FOTO : T. Čizmadija/ D.Tijardović - SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!