Sport / Ostalo

8. Taekwondo Maksimir Kup

8.  Taekwondo Maksimir Kup

Ovoga vikenda u Zagrebu je održan 8. Maksimir kup u organizaciji taekwondo kluba „Maksimir“ iz Zagreba. Natjecanje se održavalo u borbama za mlađe kadete, formama (sve starosne kategorije)  i samoobranama. Na natjecanu je nastupilo 241  natjecatelj iz 22 kluba iz cijele Hrvatske (162 natjecatelja u borbama i 79 u formama).
853f6975c0e75cd58c4e4a7290f519c9.jpg
Na natjecanju je bio prisutan i taekwondo klub „Osijek“ sa mlađim kadetima predstavnicima u borbama: Filipom Dolićem – 33kg, Mauriziom Mlinačekom -39kg, Luciom Bede -30kg, Reom Bede -33kg, Hanom Marković -33kg, Laurom Zahirović -36kg, Miom Edl i Alenom Vekić obje -39kg, te predstavnicima u formama Laurom Zahirović u kategoriji majstorski pojasevi od 1.pooma naviše starosti od 7-13 godina, Alenom Vekić, Reom Bede i Hanom Marković u kategoriji učenički pojasevi od 4.-1. kupa do 13 godina, i Miom Edl u kategoriji učenički pojasevi od 8.-5. kupa do 13 godina.

Nakon uspješno i kvalitetno odrađenih borbi prvo mjesto osvojile su Laura Zahirović i Mia Edl, dok su se trećim mjestom morale zadovoljiti Hana Marković, Alena Vekić, Lucija i Rea Bede te Filip Dolić. U borbama za medalju ispao je Maurizio Mlinaček. U formama drugo mjesto osvojila je Mia Edl dok su treće mjesto osvojile Laura Zahirović i Alena Vekić. Hana Marković osvojila je peto mjesto u svojoj kategoriji, dok je Rea Bede bila osma.

Ovi dobri rezultati u borbama klubu su donijeli  drugo mjesto u ukupnom plasmanu mlađih kadeta i kadetkinja, odmah iza domaćina taekwondo kluba „Maksimir“.

TEKST: Sib.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!