Sport / Ostalo

Taekwondo klub Osijek skuplja medalje

Taekwondo klub Osijek skuplja medalje

Hrvatska, BiH, Srbija, Slovačka, Ukrajna,Mađarska, Rumunjska i Slovenija su zemlje koje su sudjelovale s mnogobrojnim natjecateljima na ovome humanitarnome turniru. Taekwondo klub “Osijek” nastupio je s ukupno 13 natjecatelja, od kojih su se njih 12 natjecalo u borbama i 3 u formama.

5653fc80eb4fb94e6591b0ce540cf09a.jpg

Mlađe kadete predstavljali su Bruno Gajić, Denis Mijić, Filip Dolić, Vukašin Popović te sva četvorica  odrađuju izvrsne borbe. Bruno Gajić (-30kg ) deklasira protivnike sve do polufinala, međutim tada nailazi na jačega te tijesno gubi u borbi za ulazak u finalnu borbu. Denis Mijić ( - 36kg) također odrađuje uspješne borbe I biva zaustavljen u polufinalu izgubivši na zlatni bod u trećoj rundi. Vukašin Popović ( - 36kg) u borbi za medalju dobiva nezgodan udarac u glavu te nije u mogućnosti završiti borbu te tako ući u polufinale. Filip Dolić ( - 33kg), u najbrojnijoj kategoriji, gubi u drugome kolu no nije nezadovoljan pokazanim otporom.

Mlađe kadetkinje taekwondo kluba “Osijek” još jednom pokazuju da su sila na koju se mora računati. Hana Marković ( -33 kg), Rea Bede ( -33kg), Laura Zahirović ( -36 kg), Lucija Bede ( -30 kg) i Alena Vekić ( - 39 kg) odrađuju izvrsne borbe te predstavljaju opasne protivnice u svojim kategorijama. Hana Marković pomela je sve protivnice do finalne borbe gdje gubi od trenutno najbolje u kategoriji  Tene Krznarić. Rea Bede također dobiva sve borbe no u polufinalnoj borbi gubi od Tene Krznarić te tako osvaja broncu. Lucija Bede u svojoj kategoriji nažalost gubi u borbi za medalju. Laura Zahirović biva pobijeđena od protivnice, no u prvim sekundama dobiva nezgodan udarac u butni mišić stoga ne uspijeva pokazati u potpunosti svoje mogućnosti i znanje. Alena Vekić također biva zaustavljena u borbi za medalju od jučer jače protivnice.

Za kadete i kadetkinje boje taekwondo kluba Osijek brane Matija Šarić kao kadet u kategoriji do 37 kilograma i Tena Marjanović kao kadetkinja u +59 kilograma. Matija se bori izvrsno te u polufinalnoj borbi gubi vrlo tijesno pokazavši izvrsnu borbu. Tena Marjanović biva zaustavljena u borbi za medalju od fizički jače i višlje protivnice na samo jedan bod razlike.

Najmlađi predstavnik u borbama našeg kluba je Filip Zahirović, tek šest godina, te u borbi prilagođenoj za taj uzrast, udaranje što više udaraca na elektronski štit u pola minute, pokazuje da je mlada nada koja te dolazi. Uspijeva napraviti samo dva manje od njegovog protivnika, međutim za naš klub on je pobjednik.

Što se tiče formaškog djela natjecanja, boje kluba brane Laura Zahirović, Petra Grcić, Alena Vekić i Hana Marković. Laura Zahirović osvaja odlično drugo mjesto u kategoriji KB5 tj. u kategoriji kadetkinja sa majstorskim pojasom ( poom pojas za mlađe od 13 godina).  Hana Marković uz borbe odrađuje izvrsno i forme te osvaja broncu uz srebro osvojeno u borbama. Petra Grcić u svojoj kategoriji uspijeva ući u drugi krug, međutim na kraju ostaje bez medalje osvojivši izvrsno 5 mjesto. Alena Vekić također odrađuje izvrsno formaški dio, međutim kao i Petra ostaje bez medalje osvojivši peto mjesto.

Imamo sve bolju silu mlađih kadeta i kadetkinja te kadeta i kadetkinja što me čini vrlo uvjerenim u to da klub ima izvrsne borce koji iz turnira u turnir postaju sve iskusniji i bolji kako u borbama tako i u formama. Ova ekipa osvaja medalje na svakome natjecanju te uz daljnji nastavak treniranja I rada predviđam da će postati sila nezaustavljivog kalibraponosno zaključuje trener izvrsnih boraca Damir Zahirović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!