Sport / Ostalo

Kohorta slavi 24. rođendan

Kohorta slavi 24. rođendan

Osječka navijačka skupina Kohorta ove subote slavi svoj 24. rođendan. Centralna proslava je na utakmici protiv Hajduka, ali slavlje počinje već u petak u Zrinjevcu i završava u srijedu na gostovanju u Vinkovcima.

Povijest navijanja u gradu na Dravi puno je duža od 24 godine, ali najvjerniji osječki navijači odlučili su se uzet 1988. kao godinu osnutka, jer od tad djeluju pod imenom "Kohorta". Danas su okupljeni u navijačkoj Udruzi koja svoje prostorije ima u Tvrđi (Fakultetska 2) gdje se i mogu naći sve informacije o njihovom djelovanju, kao i na službenim web stranicama.

Osim što su naravno nogometni navijači, Kohortaši, kako i ističu sa velikim transparentom na svakoj utakmicu, su prvenstveno veliki lokalpatiroti. To dokazuju i mnogobrojnim nenavijačkim aktivnostima kao što su čišćenje snijega na pješačkom mostu, redovnim akcijama davanja krvi, pomoći azilu, uljepšavanjem gradskih zidova i mnogim drugim.

plakat kohorta 24

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Proslava rođendana počinje u petak na Zrinjevcu gdje malonogometaši Osijeka igraju protiv Brodosplita. Utakmica počinje u 20h, a ulaz za sve Kohortaše je besplatan.

Centralni dio proslave biti će u subotu na utakmici Osijek - Hajduk. Utakmica počinje u 18h na Gradskom vrtu.

Završetak rođendanskog tjedna je u Vinkovcima na uzvratnoj utakmici polufinala kupa. Nakon velike pobjede u prvoj utakmici, očekuje se da će se veliki broj navijača Osijeka uputit u susjedne Vinkovce i nadamo se tamo proslaviti plasman u finale. Putuje se osobnim autima u karuselu, a oni koji nemaju prijevoz mogu se prijaviti u Udruzi navijača za organizirani autobus. Cijena puta je 30kn.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!