Sport / Ostalo

Zagreb želi Osijeku preoteti Davis cup!?

Zagreb želi Osijeku preoteti Davis cup!?

Izvršna direktorica Marina Mihelić početkom sljedećeg tjedna, najvjerojatnije u utorak (2. studenoga), dolazi u grad na Dravu u obilazak dvorane Gradski vrt, ali i na “čašicu razgovora” s gradonačelnikom Osijeka Krešimirom Bubalom.

Tema razgovora bit će Davis cup susret između Hrvatske i Njemačke, koji je na rasporedu od 4. do 6. ožujka sljedeće godine.
Nakon ždrijebanja Svjetske skupine Davis cupa Bubalo je najavio kako bi bilo dobro da se susret igra u slavonskoj metropoli, a Osijek je prije desetak dana i službeno istaknuo kandidaturu za domaćinstvo tog teniskog spektakla. Mihelić sad dolazi u izvidnicu što to (i koliko) grad na Dravi može ponuditi kao organizator.
Inače, nedavno je predsjednik HTS-a Radimir Čačić izjavio: “Želja nam je da Davis cup dođe u svaki hrvatski kraj, bili smo u Dalmaciji, Istri, igralo se u Zagrebu i Varaždinu, vrijeme je za istok Hrvatske”. Također, predsjednik je naveo kako se moraju gledati “interesi svih”. Znači, gledat će se interes HTS-a (zarada), ali i interes igrača, kojima je, čini se, najvažnije igrati pred punim tribinama i u dobroj atmosferi. Ne sumnjamo da je Osijek spreman za teniski spektakl, ali je pitanje što će odlučiti HTS. Osijeku je najozbiljniji konkurent za susret između tenisača Hrvatske i Njemačke - Zagreb. Glavni hrvatski grad duže vrijeme nije iskazivao interes za tenisku reprezentaciju, ali mu je valjda dosta “posta” ili su pak atraktivnog protivnika kao Njemačka ocijenili “isplativom investicijom” i navodno će krenuti u lov na dobivanje organizacije. Odluka je na HTS-u, zagrebački “lobisti” su jaki, ali i Osijek ima svoje adute.
I.Liović / www.glas-slavonije.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!