Sport / Ostalo

Ana Đerek i Filip Ude: ''Dođite i uživajte u vrhunskoj gimnastici''

Ana Đerek i Filip Ude: ''Dođite i uživajte u vrhunskoj gimnastici''

Bliži se početak ovogodišnjeg izdanja gimnastičkog Svjetskog kupa - DOBRO World Cup, a mi vam predstavljamo hrvatske predstavnike Anu Đerek i Filipa Udea.

Ana Đerek: „Prošle godine morala sam preskočiti Osijek, stoga mu se ove godine posebno veselim!“

Ana Đerek, naša olimpijka te jedna od ponajboljih hrvatskih gimnastičarki, nakon prošlogodišnjeg propuštanja DOBRO World Cup Osijek uslijed ozljede, ove se godine u Gradski vrt vraća u punome sjaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iza Ane je vrlo dobar početak sezone – nastup na Svjetskim kupovima u Bakuu i  Dohi, te nastup na Europskom prvenstvu koje je prošlog mjeseca održano u poljskom Szczecinu. 20-godišnja Splićanka u Gradskom će vrtu nastupiti u svoje dvije najjače discipline – gredi i parteru, a što je pripremila domaćoj publici, najbolje će predstaviti ona sama.

Osijek je prvo natjecanje nakon Europskog prvenstva. Što to znači za tebe, a što za nastavak sezone?

Teško je reći. Prvo natjecanje nakon Europskog prvenstva znači da sam već dosta i umorna (šala, naravno), ali i da sam spremna za nove izazove i dobre rezutlate. Za nastavak sezone svako uspješno odrađeno natjecanje dobar je korak naprijed, pa se nadam da će tako biti i u Osijeku.

Što bi rekla, po čemu je Osijek za tebe poseban? Zašto se voliš vraćati ovdje?

Osijek je za mene poseban zbog publike, naravno – zbog toga se ponajviše volim ovdje vraćati. Iako sam se natjecala na velikim natjecanjima i u dvoranama diljem svijeta, ovakvu atmosferu sam doživjela samo na našem Svjetskom kupu u Osijeku. I to je zbilja nešto posebno.

Koliko si puta do sada nastupila u Osijeku i koja ti je najdraža uspomena od tamo?

U Osijeku sam do sada nastupila dva puta – 2015. i 2017 godine. Na svom prvom Svjetskom kupu u Osijeku osvojila sam peto mjesto na parteru, dok sam dvije godine kasnije bila šesta. Prošle sam godine morala preskočiti to natjecanje, kao i brojna druga, stoga mu se ove godine baš posebno veselim – i to će biti moja posebna uspomena!

Što spremaš za Svjetski kup u Osijeku?

U Osijeku se natječem u svojim standardnim disciplinama – na gredi i na parteru, a vježbe koje pripremam iste su one koje sam prije mjesec dana izvodila na Europskom prvenstvu u Poljskoj.

Što možeš reći o konkurenciji koja će biti u Osijeku? Što publika može očekivati?

Pretpostavljam da će konkurencija biti jaka kao i svake godine do sad i mislim da je jedan od glavnih razloga za to svarno super organizacija samog natjecanja te da se natjecatelji zbog toga iz godine u godinu vraćaju u Osijek. Publika može očekivati vrhunsku gimnastiku i dobru zabavu, naravno.

Filip Ude: „Za Osijek pripremam jaču vježbu od one s Europskog prvenstva!“

Filip Ude, jedan od ponajboljih hrvatskih gimnastičara svih vremena, i ove se godine vraća na naš domaći, već daleko prepoznatljivi DOBRO World Cup Osijek.

Osvajač brojnih velikih medalja, među kojima su srebra s Olimpijskih igara, te srebra sa Svjetskog i Europskog prvenstva, kao i Mediteranskih igara, u Osijeku će loviti još jednu medalju koja bi upotpunila njegovu, ionako bogatu, kolekciju. Trostruki hrvatski olimpijac, odnedavno ponovni višebojac, nakon vrlo dobrih plasmana na Europskom prvenstvu, u Osijek dolazi više no spreman.

Osijek je prvo natjecanje nakon, za tebe vrlo dobrog, Europskog prvenstva. Što to znači za tebe i za nastavak sezone?

Osijek je za mene, kao i za sve nas hrvatske reprezentativce na neki način posebno natjecanje. Za mene, ono je trenutno vrhunac pripremne faze za nadolazeće Europske igre koje će se u lipnju održati u Minsku, a na kojima ću biti jedini hrvatski predstavnik. To će mi biti odlična prilika da isprobam neke nove elemente, a koje planiram ubaciti u svoju vježbu.

Što bi rekao, po čemu je Osijek za tebe poseban? Zašto se voliš vraćati ovdje?

U Osijeku sam prvi put osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju na konju s hvataljkama i po tome je taj Svjetski kup za mene poseban. Zbog tih dragih uspomena, ali i atmosfere i domaćeg terena volim se vraćati ovdje.

Što ove godine spremaš za Svjetski kup u Osijeku?

Ove godine, za razliku od prethodnih, plan mi je u Osijeku nastupiti u čak tri discipline – na parteru, na konju s hvataljkama te na preči. Na konju pripremam nešto „posebno“, s obzirom da ću ići nešto težu vježbu nego što je to bio slučaj na nedavnom Europskom prvenstvu u Szczecinu.

Što možeš reći o konkurenciji koja će ove godine biti u Osijeku? Što publika može očekivati?

Iskreno, nisam gledao tko dolazi od konkurenata. Ali vjerujem da će kao i svake godine konkurencija biti žestoka, natjecanje odlično pripremljeno i organizirano, te da ni nama gimnastičarima, a ni publici neće ništa nedostajati, nego da će/ćemo uživati u odličnoj gimnastici.

Sve informacije o natjecanju, čija će se finala održati u dvorani Gradski vrt od 25. i 26. svibnja, možete pratiti i na www.osijekgym.com, kao i na Facebook i Instagram profilima natjecanja, Gimnastičkog kluba Osijek-Žito te Hrvatskog gimnastičkog saveza. Dodajmo kako je osim sportskog programa, najavljen i bogat zabavni program u sklopu FEELGOOD WEEKEND Festivala na kojemu će nastupiti Neno Belan&Fiumens (petak, 24. svibnja) te Massimo (subota, 25. svibnja).

 


Izdvojeno

Reci što misliš!