Sport / Ostalo

Rekordan broj prijava za 15. Ferivi polumaraton

Rekordan broj prijava za 15. Ferivi polumaraton

Rekordnih 1500 natjecatelja iz čak 13 zemalja već je prijavljeno na jubilarni 15. Ferivi polumaraton, najavljeno je jučer na konferenciji za medije u osječkom Sakuntala parku.

Maraton se, od ove godine održava kao dvodnevna manifestacije, pa će tako već u petak 05. travnja s početkom u 17 sati i startom ispred Galije biti organizirana dječja utrka. Vrtićarci će kao i do sada trčati 300 metara, niži razredi osnovne škole 800, a učenici od 5. do 8. razreda snage će odmjeriti na stazi dugoj 1600 metara.

Direktor utrke Damir Černić pohvalio je broj prijavljenih natjecatelja napominjući kako je riječ o apsolutnom rekordu i dodavši da su elektronske prijave zatvorene, no prijave za utrku moguće su još i na sam dan utrke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ferivi polumaraton kao manifestacija sve je prepoznatljivija ne samo kao sportska nego i kao turistička atrakcija Slavonije. Dvodnevno događanje u Osijeku zasigurno će privući brojne sportaše, ali i rekreativce da s obitelji provedu nekoliko dana u našem gradu i županiji – rekao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Petar Lagator te naglasio kako Županija rado prihvaća pokroviteljstvo nad manifestacijama poput Ferivi polumaratona.

U subotu 06. travnja u 10:30 najavljen je start „glavnih“ utrka. Novost u programu je da se od ove godine trči i štafetna utrka na koju se mogu prijaviti tročlane ekipe čiji će članovi trčati po sedam kilometara.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!