Sport / Ostalo

Završeno Europsko prvenstvo u streljaštvu

Završeno Europsko prvenstvo u streljaštvu

Osijek je svih ovih godina bio pohvaljen kao izvrstan domaćin športskih natjecanja. Prošla godina obilježena je nizom događanja iz raznih športova, a ova je započela s Europskim prvenstvom u streljaštvu koje se već četvrti put održalo u Osijeku. U Nastavno športskoj dvorani Gradski vrt, kroz tjedan dana je 591 športaš – iz 46 zemalja – pucao za odličja u 29 različitih disciplina, od kojih je većina olimpijskih.

Hrvatski predstavnici nisu se uspjeli plasirati u finale, a subotnja finalna olimpijska natjecanja počela su s natjecanjima u zračnoj pušci; prvo finale je bilo 10m zračna puška.

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota dodijelio je medalje pobjednicima u mješovitim timovima u disciplini 10m zračni pištolj te je tom prigodom izrazio zadovoljstvo organizacijom cijeloga prvenstva i zahvalio svim dionicima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Osijek je ponovno potvrdio epitet sjajnoga domaćina, što su posvjedočili i čelnici Europske streljačke konfederacije. S obzirom na iznimno uspješnu ovogodišnju organizaciju, najavili su mogućnost održavanja još većega natjecanja za dvije godine, u kojem bi sudjelovalo preko 1100 sudionika. Osijek će i tada biti spreman te potvrditi kako je izvrstan domaćin i organizator pa na još bolji način ugostiti te ljude. Nadam se da će tada svi naši športaši ostvariti rezultate koje nažalost ove godine nisu uspjeli, zaključio je Piližota.

Izvor: osijek.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!