Sport / Ostalo

8 odličja gradu Osijeku na dar

8 odličja gradu Osijeku na dar

U organizaciji Osječkog Karate Saveza i u sinergiji s Karate Savezom Osječko-baranjske županije i s Regionalnim karate Savezom 10.11.2018. g. održan je 1. MEĐUNARODNI KARATE KUP GRADA OSIJEKA u Dvorani Gradski vrt.


Na karate kupu nastupilo je 462 natjecatelja iz 39 klubova Srbije, BiH i Hrvatske u svim službenim i neslužbenim natjecateljskim kategorijama, pojedinačno i ekipno.

Pored primjerenog broja natjecatelja kvaliteta natjecatelja u kata i kumite kategorijama bila je na zavidnoj visini.
Organizatori turnira, gotovo od svih učesnika, dobili su pohvale i zahvale na gostoprimstvu i neobično pozitivnoj atmosferi tijekom cijelog trajanja turnira.

Ispred kluba HRVATSKI SOKOL OSIJEK nastupili su KATIA ŠEGAVČIĆ, EMA ALŠIĆ, NIKA FESTETICS DE-TOLNA, SARA BOŽINOVIĆ i FRAN SELIGMAN.

Njihov nastup nisu mogli pratiti treneri Biondić i Klarić radi zauzetosti u organizacijskom dijelu aktivnosti tijekom turnira, stoga su trenere uspješno zamijenili roditelji Aleksandar Šegavčić i Ronald Seligman. Pet naših mladih natjecatelja osvojilo je ukupno 8 odličja i u konačnom rasporedu uspješnosti klubova zauzeli visoko 10. mjesto.

Najuspješnija je bila EMA ALŠIĆ koja je u dvije kata kategorije cicbanke open (6-7 god.) i mlađe učenice open (8-9 god.) osvojila DVA ZLATNA ODLIČJA.

Također značajan uspjeh ostvarila je i KATIA ŠEGAVČIĆ koja je u dvije kata kategorije učenice open (10-11 god.) osvojila ZLATNO ODLIČJE i mlađe kadetkinje open (12-13 god.) osvojila   BRONČANO ODLIČE, ali je bitna i činjenica da je KATIA odlučila po prvi puta nastupiti u kumite kategoriji (borbe) djevojčica do 36 kg. i osvojiti SREBRNO ODLIČJE.

FRAN SELIGMAN naš višestruki kata uspješnik nije imao sportske sreće u žrijebu jer je u kategoriji učenici open (10-11 god.) već u prvom kolu imao za protivnika Tarika Salkića iz BiH i izgubio međusobni susret, ali je zato u repasažnom dijelu dominirao rezultatima 5:0 i zasluženo osvojio BRONČANO ODLIČJE.

U kategoriji mlađi kadeti open (12-13 god.) ždrijeb je povoljan za Frana i do finala pobjeđuje rezultatima 5:0, ali u finalu se sastaje s Tarikom Salkićem i gubi meč za zlato i osvaja potpuno zasluženo SREBRNO ODLIČJE.

U službenom dijelu natjecanja nastupila je i naša nova mlada katašica SARA BOŽINOVIĆ u dvije kategorije i opravdala svoj nastup ali su protivnice u kategorijama mlađe kadetkinje i kadetkinje bile uspješnije i Sara ovaj puta nije osvojila željeno odličje.

Ugodno je iznenadila naša nova mlada katašica NIKA FESTETICS-DE TOLNA koja je u neslužbenoj kategoriji mlađe kadetkinje (12-13 god.) osvojila BRONČANO ODLIČJE.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!