Sport / Ostalo

Katia i Fran zlatni i srebrni na Energija kupu

Katia i Fran zlatni i srebrni na Energija kupu

Na ovogodišnjem 6. Grawe Energija kupu održanom 3.11.2018. u Banja Luci nastupilo  je rekordnih 1269 natjecatelja iz 97 klubova / 11 zemalja Europe. U vrlo kvalitetnim i zahtjevnim natjecateljskim kategorijama u kata disciplinama za KK Hrvatski sokol Osijek nastupili su najbolji mladi kata natjecatelji FRAN SELIGMAN i KATIA ŠEGAVČIĆ donijevši u grad Osijek tri (3) odličja.

KATIA ŠEGAVČIĆ nastupila je u dvije natjecateljske službene kategorije kata – djevojčice 11 i 12 godina te osvojila ZLATNO I SREBRNO ODLIČJE. U kategoriji djevojčice 12 godina u kojoj je bilo 28 natjecateljica, Katia je pokazala vrhunsku spremnost i borbenost te u finalu gubi rezultatom 4:1 od svoje hrvatske kolegice iz Samobora te osvaja srebrnu medalju. U kategoriji djevojčice 11 godina u kojoj je bilo 25 natjecateljica, sve svoje protivnice pobjeđuje rezultatima 5:0. U finalu ima za protivnicu iz Zagreba i uz sjajnu izvedbu kate UNSU osvaja zlatno odličje.

U ovoj kategoriji se mora naglasiti ga je u trećem kolu imala za protivnicu , prvakinju Crne Gore i Balkana , koju je pobijedila glatko rezultatom 5:0 na oduševljenje i divljenje prisutnih gledalaca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Katia ovime pokazuje da je neprikosnoveni šampion u svojoj i starijim kategorijama te da se od nje i dalje mogu očekivati ovakvi izvrsni rezultati kako u Hrvatskoj tako i van Hrvatske.

FRAN SELIGMAN nastupio je u dvije natjecateljske službene kategorije kata – dječaci 10 i 11 godina te je osvojio jedno ZLATNO ODLIČJE. Nastup Frana bio je odličan te je dominirao je u kategoriji do 10 godina, u kojoj je sve protivnike pobijedio rezultatom 5:0, a uz malo više sreće mogao je doći do finala u jačoj natjecateljskoj kategoriji do 11 godina.

Mora se naglasiti da je Fran u kategoriji učenici 10 godina imao 32 protivnika, što još više povećava njegov uspjeh te u finalnoj borbi je odradio izuzetno zahtjevnu katu GANKAKU, za što je nagrađen velikim pljeskom nazočnog gledališta. Ovi nastupom je Fran još jednom dokazao svoj veliki talent i znanje te da i dalje  možemo od njega očekivati odlične rezultate.

S osvojena dva ZLATNA i jednim SREBRNIM odličjem KK Hrvatski sokol najuspješniji je klub iz Slavonije i Baranje zauzevši visoko 10. mjesto na ljestvici uspješnika, u konkurenciji 59 klubova. Čestitke mladim katašim na još jednom velikom uspjehu.

Tekst i foto: Aleksandar Šegavčić

 


Izdvojeno

Reci što misliš!