Sport / Ostalo

Shinice odlične u Italiji

Shinice odlične u Italiji

Ove subote, 27. listopada 2018. godine u Milanu se održalo Svjetsko plesno natjecanje na kojemu su sudjelovale tri članice osječkog Plesnog studia Shine. Kao jedini predstavnici iz Hrvatske u ''jazz dance trio'' kategoriji djevojke su svijetu pokazale svoje plesne vještine i ljubav prema ovom umjetničkom pokretu te su ponosno zastupale svoj grad i umijeće plesa općenito.

Po prvi puta u kategoriji juniorki, Tena Vanek, Irina Nikšić te Gita Rudež jedanaestogodišnjakinje su koje su u ogromnoj i kvalitetnoj konkurenciji svojim plesnim umijećem, vještinama i tehnikom osvojile trijumf te ponosno zauzele prvo mjesto u kategoriji ''jazz dance trio''.

Sve tri plesačice natjecale su se, osim zajedničkom izvedbom i kao solistice pri čemu su sve tri osvojile drugo mjesto za solističku izvedbu. Konkurencija su im bile i starije plesačice koje su korak dalje od juniorske kategorije, no to je djevojkama bila motivacija da daju sve od sebe i zablistaju kako jedino može zablistati osječki Shine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gita Rudež u kategoriji Musical teatar, Tena Vanek kroz Show dance te Irina Nikšić u kategoriji Jazz dance osvojile su pojedinačne nagrade za drugo mjesto solističke plesne izvedbe u navedenim kategorijama. Oduševljene, uzbuđene i zadovoljne svojim nastupom te postignućem ovim će trijumfima djevojke osim na osobno zadovoljstvo i ponos ujedno biti velika nagrada i cijelom Plesnom studiju Shine, svim njegovim članovima, trenerici Miri Sekereš te cijelom gradu Osijeku.

''Jako sam zadovoljna, bilo mi je super jer smo se svi družili i puno plesali. Najdraži dio natjecanja za mene je bio mali seminar kroz koji smo pod vodstvom dva profesionalna plesača radili koreografiju koja mi se posebno svidjela! Jako sam zahvalna našim trenericama i klubu što su nam omogućili ovakvo iskustvo'' –dijeli s nama srdačno malena Tena Vanek, jedna od pobjednica ovoga tria. Dojmove dijeli i Irina Nikšić izuzetno sretna zbog svih nagrada i trofeja koje su djevojke zaslužile zajedničkom izvedbom ali i individualnim nastupima te prepoznatosti na super talentu kojega posjeduju.

Osim prvoga mjesta u kategoriji Jazz dance trio, te zasebnim nagradama za solo izvedbe koje su djevojke osvojile, na kraju natjecanja Shine trio iz Osijeka dobio je i posebnu nagradu za najbolji talent, Best talent. Djevojke su se istaknule svojim tehnikama, a presudna je bila i gluma u izvedbi te umijeće plesnih pokreta po čemu su sve tri poznate. ''Na natjecanju u Milanu bilo mi je zaista odlično i bez obzira na to što je konkurencija bila velika meni je bilo super i osjećala sam se dobro dok sam plesala. Najbolji dio natjecanja za mene je bio ples, a veseli me i što sam posjetila Milano'' –dijeli s nama Gita Rudež.

''Oduševljena sam jer su zaista prepoznali vrijednost našeg plesnog stila po kojemu smo za nijansu drugačiji od drugih, nenamjerno, jednostavno gajimo ples kao pokret kroz old jazz stil što je naš as iz rukava! Ispunjeni prekrasnim dojmovima te ljubavlju, upoznali smo divne plesače i sprijateljili se s natjecateljima iz Mađarske i Italije te smo sudjelovali u plesnim seminarima kod vrhunskih voditelja plesne tehnike Horton i modernoga plesa. Sve želje koje smo si poželjeli za Milano, uistinu su se i ostvarile'' –dijeli s nama voditeljica i trenerica Plesnog studia Shine te pratnja djevojčicama na ovome natjecanju, Mira Sekereš.

Plesni Studio Shine već dugi niz godina uspješno stoji iza kvalitete i talenata te priče koju stvara, a ovakvim koracima i postignućima djevojke su dodatno motivirane za svoj umjetnički rad i doprinos.

''Posebno se zahvaljujemo Frizerskom studiju Glamur i mami Sofiji, koja je organizirala roditelje te skupljala novčana sredstva potrebna za putovanje kroz prodaju kolačića i igračaka. Uistinu, bez pomoći i donacija ne bismo uspjeli biti dio ovako velikog i prestižnog natjecanja, što bi bila prava šteta jer uistinu imamo vrhunske plesačice, koje su to upravo i potvrdile i to službeno na internacionalnoj razini. Presretni smo i uzbuđeni, a do kraja nas godine očekuju još dva velika natjecanja u Beogradu i Zagrebu tako da nakon povratka kući nastavljamo istim tempom'' –dodaje Mira.

Djevojkama čestitamo na marljivom trudu i značajnom uspjehu postignutom na internacionalnoj razini na koji uistinu možemo biti ponosni kao grad, a posebice kroz podršku njihovom dosadašnjem i budućem radu i ljubavi prema plesu.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!