Sport / Ostalo

Gym Body i Gym Cycling u Sokol Centru za rekreativce željne novih izazova

Gym Body i Gym Cycling u Sokol Centru za rekreativce željne novih izazova

U novootvorenom Sokol Centru, inače najmodernijem sportskom objektu u regiji, za odrasle rekreativce osmišljena su 2 nova programa pod nazivom GYM BODY i GYM CYCLING.

Riječ je o programima koji kombiniraju najbolje od gimnastičkih vježbi oblikovanja s vježbama snage trupa, ramenog pojasa i nogu, a u programu GYM CYCLING su u kombinaciji sa simulacijom vožnje vanjskog bicikla.

sokol 1

GYM BODY program označava koncept treninga kojim se utječe na istovremeni razvoj što većeg broja motoričkih i funkcionalnih sposobnosti i osobina te na sastav tijela. Drugim riječima, GYM BODY trening će utjecati na razvoj motoričkih sposobnosti (snaga, jakost, koordinacija, ravnoteža, mišićna izdržljivost, brzina, fleksibilnost), energetskih sustava (fosfatni, glikolitički i aerobni) te na smanjenje masnog tkiva (potkožnog i visceralnog) i povećanje mišićne mase.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rekviziti i sprave koji se koriste za treninge su girje (kettlebell), medicinske lopte, trx, elastične trake, male ručice za sklekove, švedske ljestve, a tu je i naravno veliki repertoar vježbi koje se izvode samo sa težinom vlastitog tijela.

GYM CYCLING program simulira vožnju vanjskog bicikla, uključujući isključivo pokrete koji se koriste u istoj: flat (vožnja po ravnini), climbing (vožnja po uzbrdici), jumps (izmjena sjedećeg i stojećeg položaja) te sprint (utrka). Sam program, osim gimnastičkih vježbi oblikovanja, uključuje i vježbe snage trupa i ramenog pojasa.

GYM CYCLING program je ciljno usmjeren princip vježbanja, jednako namijenjen rekreativcima kao i vrhunskim sportašima. U osnovi je riječ o grupnom obliku treninga, ali prilagođen pojedincu. Naglasak je na intenzitetu treninga gdje si pojedinci mogu prilagoditi intenzitet u skladu sa svojim sposobnostima. Jednako je namijenjen muškim i ženskim vježbačima bez obzira na starosnu dob.

Raspored treninga moguće je pronaći na LINKU.

Gimnastičko društvo Osijek-Žito poziva sve zainteresirane da posjete dvoranu Sokol Centar (Kraja Zvonimira 5 u Osijeku) u jednom od termina i u opuštenoj atmosferi upoznaju se s trenerima i samim programima.

Više informacija o programima treniranja mogu se dobiti na brojevima telefona 031 213 538 kao i posjetom na službene Internet stranice Gimnastičkog društva Osijek – Žita – www.gdosijek.hr.

[important title=]

NAGRADNA IGRA
Gimnastičko društvo Osijek Žito poklanja 2x1 članarinu za programe GYM BODY i GYM CYCLING. U komentar upišite svoje IME I PREZIME te PROGRAM koji želite upisati.

Dobitnici su: Klaudia Ulm (Gym Cycling) i Nora Novaković (Gym Body)[/important]

     


Izdvojeno

Reci što misliš!