Sport / Ostalo

Mladi osječki plesači sjajni na državnom prvenstvu

Mladi osječki plesači sjajni na državnom prvenstvu

Matija Marković (12) i Leona Čačić  (13) sportsko plesni par su iz Osijeka. Uspješni su plesači plesnog kluba D&D gdje treniraju latinoameričke i standardne plesove. Matija se plesom počeo baviti od svoje 9 godine, dok Leona pleše od 7 godine, a na nedavno održanom državnom prvenstvu ostvarili su zavidne rezultate.


Zajedno kao plesni par plešu godinu i pol dana. U tom periodu osvojili su titulu vice prvaka na državnom prvenstvu u latinoameričkim plesovima, na bodovnim turnirima visoko su plasirani s osvojenih više od 20 medalja.

Trenutni vrhunac njihovog uspjeha postigli su na državnom prvenstvu svih 10 plesova, održanog 23.09.2018 u Sesvetama i osvojili titulu državnih prvaka.

Riječ je o najtežoj i najzahtijevnijoj disciplini sportskog plesa, u kojoj natjecatelji plešu 5 standardnih ( engleski valcer, tango, bečki valcer,slowfox i quickstep) i 5 latinoameričkih ( samba, cha cha, rumba, passo doble i jive ) plesova, a rezultati svih 10 plesova se zbrajaju.

Ova djeca su svojim uspjehom pokazala da se upornošću , trudom i radom, a prvenstveno ljubavlju prema plesu ostvaruju ciljevi i otvaraju vrata ka uspjehu.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!